Döşemealtı Belediyesi'nden 65 yaş üzeri 600 kişiye gıda yardımı

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı Belediyesi'nden 65 yaş üzeri 600 kişiye gıda yardımı
Oluşturulma Tarihi: 3.04.2020
Görüntülenme Sayısı: 1677

Başkan Genç, Gıda kolilerini paketledi

Döşemealtı Belediyesi, küresel salgın haline gelen korona virüs başta olmak üzere tüm salgın hastalıklara karşı aldığı tedbirlerini en üst düzeye çıkarırken, 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan ihtiyaç sahibi ilk etap da 400, toplamda ise; 600 vatandaşa gıda yardımı yapmaya başladı.

Döşemealtı Belediyesi, küresel ölçekte salgın haline gelen ve ölümlere neden olan yeni korona virüs başta olmak üzere tüm salgın hastalıklara karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İdari binaları, kamusal alanları, sosyal, sportif ve eğitim kurumlarını kapatan ve düzenli bakımını yapan Döşemealtı Belediyesi, bunun yanında 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan ihtiyaç sahibi ilçe sakinleri için gıda paketleri hazırlattı.

65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLAR İÇİN

65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan ihtiyaç sahibi ilçe sakinlerinin 1 aylık gıda ihtiyaçlarını giderecek gıda yardım paketlerinin dağıtımına başlanırken, ilk etapta 400 kişiye yardım paketleri ulaştırılacak. Bu sayı önümüzdeki süreçte 600'a çıkartılacak.

BAŞKAN GENÇ GIDA KOLİLERİNİ HAZIRLADI

Koronavirüs salgınıyla ilgili tedbirleri kapsamında gıda yardımına da başladıklarını belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, gıda yardım paketleme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Turgay Genç, burada görevlilerle birlikte gıda malzemelerini de tek tek kolilere yerleştirdi.

HALKIN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Başkan Genç, “İlçemizde yürüttüğümüz ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarının yanısıra bölgemizde bulunan 400'e yakın 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşımızın evlerini dezenfekte işlemine başladık. Bunun yanında onların ihtiyaçlarını karşılayacak özel gıda paketleri hazırladık. İlk etapta 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan ihtiyaç sahibi 400 ilçe sakinimize gıda yardımı yapacağız. Bu sayıyı önümüzdeki süreçte 600'a çıkaracağız. Ekiplerimiz gıda paketlerinin dağıtımına başladı" dedi.