Döşemealtı Belediyesi’nden 8 yeni park

Anasayfa»Haberler» Döşemealtı Belediyesi’nden 8 yeni park
Oluşturulma Tarihi: 6.3.2017

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, vatandaşların talepleri doğrultusunda Yeniköy Mahallesi'nde 5, Yeşilbayır Mahallesi'nde 2 ve Karaman Mahallesi'nde 1 tane olmak üzere toplam 8 yeni parkın startını verdi. Yeni parklarla ilçe genelindeki park sayısı 105'e çıkacak.

İçinde oyun alanları, yürüyüş yolları, dinlenme bölümleri, tuvalet, kafeterya, köpek besleyenler için özel parkur, mini göletler, voleybol-basketbol sahaları, tenis kortları bulunan modern park halkasına 8 tane daha ekleniyor.

Yeniköy Mahallesi'ne 5, Yeşilbayır Mahallesi'ne 2 ve Karaman Mahallesi'nde 1 tane olmak üzere toplam 8 yeni park ile 17 bin 714 metrekare atıl alan yeşillendirilip, çevre düzenlemesiyle birlikte vatandaşların hizmetine açılacak. 3 milyon liraya mal olacak yeni parkların Mayıs ayında tamamlanması hedefleniyor. Yeni parklarla birlikte ilçedeki park sayısı 105'e ulaşacak.

Atıl alanlar değerlendiriliyor

Öte yandan Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, tüm yeşil alanlarda bakım onarım ve çevre düzenlemesi yapıyor. Vatandaş ve okullardan gelen talepler doğrultusunda uygun görülen alanlara küçük oyun gurupları da yapılıyor. Yeni yatırımlarla çehresi değişen ilçede parklar, engelli vatandaşların da yararlanabileceği biçimde düzenleniyor.