Döşemealtı Belediyesi'nden iş arayanlara kolaylık

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı Belediyesi'nden iş arayanlara kolaylık
Oluşturulma Tarihi: 11.2.2019

Döşemealtı Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında imzalanan protokol çerçevesinde, belediyenin İşkur Birimi tarafından "İşkur Kayıt Belgesi" verilmeye başlandı. İş arayanlar, kent merkezine gitmek zorunda kalmadan belediye aracılığıyla; iş arayan kaydı, işsizlik sigortası, işyeri kaydı ve işgücü uyum programlarına başvuru da yapılabilecek.

Döşemealtı Belediyesi Nar Masa bünyesinde faaliyet gösteren İşkur Birimi, iş arayanlarla iş veren arasında köprü görevini sürdürüyor. Döşemealtı Belediyesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasındaki protokol çerçevesinde, Belediye İşkur Hizmet Noktası tarafından "İşkur Kayıt Belgesi" verilmeye başlandı. Bu doğrultuda iş arayanlar, İŞKUR işlemleri için kent merkezine gitmeden belediye aracılığıyla şu işlemleri yapabilecek: İş arayan kaydının alınması ve güncellenmesi, iş arayanın profiline uygun açık iş ilanlarını sorgulama, iş başvurusu almak ve başvuruları takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu talebini sisteme kaydetmek, işgücü uyum programlarına başvuru ve işyeri kaydı yapmak.

İSTİHDAMA KATKI

İstihdam konusunda da yoğun bir çalışma yürüten Belediye İşkur Birimi'ne her gün iş arayan onlarca kişi başvuru yapıyor. Birim, kentte ve ilçe genelinde işçi arayan kurumları bir havuzda toplarken, iş arayanlar da belediye bünyesindeki ofise başvuru yaparak talebini bildiriyor. Ofis görevlileri, aranan iş ve işçi profiline uygun olarak özel sektörle başvuru sahibini görüştürüyor.

3 YILDA 6 BİN BAŞVURU

Döşemealtı Belediyesi İşkur Birimi'ne son 3 yılda 3 bin 184'ü kadın olmak üzere 5 bin 984 kişi başvurdu. Birim görevlileri tarafından uygun pozisyonlara yönlendirilen 889 kişi başta ilçe sınırlarındaki Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere bir çok işletmede işe başladı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, belediye bünyesinde hizmet veren İşkur Birimi sayesinde her yıl yüzlerce iş arayan ile işçi arayan işletmeleri bir araya getirerek istihdama katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Genç, “Temel belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal belediyeciliğin de gereğini yaparak bünyemizde oluşturduğumuz İşkur Birimi vasıtasıyla iş ve işçi arayanlara aracılık yapıyoruz” dedi.