Döşemealtı Belediyesi’nden İş Güvenliği Eğitimi

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı Belediyesi’nden İş Güvenliği Eğitimi
Oluşturulma Tarihi: 9.06.2016
Görüntülenme Sayısı: 2083

Döşemealtı Belediyesi, hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında personeline "İş Sağlığı ve İş Güvenliği" semineri verdi.

Tüm personel yararlanabilecek...

Belediye Meclis salonunda düzenlenen eğitim seminerinde personele iş kazaları ve acil durumlarda oluşabilecek yükümlülükler konusunda bilgi verildi. Döşemealtı Belediyesi İş Güvenliği uzmanları Nuri Avcı ve Derya Akın tarafından verilen seminerin ilk etabına yüz personel katıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği önemli...

6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği ile ilgili kanunun işverene ve çalışana getirdiği hak ve yükümlülükleri kapsayan bilgilendirme eğitiminde küçük ve orta çaplı iş kazalarının önlenmesi, personelin bilinçlendirilmesi, acil durumlarda yapılması gereken işler, iş kazalarında personelin alabileceği önlemler anlatıldı.

Haber verin...

İş kazalarının önlenmesi, ölüm, sakatlık ve yaralanmaların önüne geçilmesi açısından iş sağlığı ve iş güvenliğinin önemine dikkat çeken İş Güvenlik Uzmanı Nuri Avcı, çalışma alanında iş güvenliği sağlanabilmesi için her türlü önlemin alınmasının zorunlu olduğunu söyleyerek işçilerin de üzerine düşen görevler olduğunu risk taşıyan durumlarda işe ara vererek önlem alınması için görevli ve sorumlularla irtibata geçilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yaşanmış olaylarla anlatıldı...

Eğitime katılan personele iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili bilinçlendirme amacıyla video ve kısa filmler izletildi. Yaşanmış olayların güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini ibretle izleyen belediye personeli tehlikeli olabilecek çalışma ortamları ile karşılaştıkları zamanlarda ne yapmaları yaşanan iş kazaları sırasında nasıl hareket etmeleri konusunda uygulamalı olarak eğitildi. Seminerlerin belediye personelinin tamamına belirli aralıklarla verileceği bildirildi.

Tek bir personelimin tırnağına zarar gelmesini istemiyorum...

Döşemealtı Belediyesi'nde kurumsallaşmaya yönelik önemli atılımlar yaptığını söyleyen Belediye Başkanı Turgay Genç, “Halkımıza hizmet götürürken mesai arkadaşlarımın ne kadar özenle ve titiz çalıştıklarını biliyorum. İşlerini yaparlarken herhangi bir sorun ile karşılaşmamaları için İş Sağlığı ve İş Güvenliği konusuna da azami dikkat etmeleri gerekiyor. Her ne sebeple olursa olsun tek bir personelimin bile tırnağına zarar gelsin istemem” dedi.