Döşemealtı Belediyesi’nden istihdama katkı

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı Belediyesi’nden istihdama katkı
Oluşturulma Tarihi: 17.12.2018

1 yılda 271 kişi iş sahibi oldu

Döşemealtı Belediyesi İşkur Ofisi'ne, 2018 yılında iş başvurusu yapanlardan 271 kişi, çeşitli sektörlerde işe yerleştirildi. Son dönem iş başvurularında hemşirelik, çocuk gelişimi, öğretmenlik ve tıbbi sekreterlik mesleklerinde artış gözlendi.

Nar Masa bünyesinde 20 Nisan 2017'de yeniden yapılandırılan Döşemealtı Belediyesi İşkur Ofisi, iş arayanlarla işverenler arasında köprü olmaya devam ediyor. İstihdam sağlama konusunda yoğun çalışma yürüten İşkur Ofisi'ne her gün onlarca kişi başvuru yapıyor. Firmalarla yapılan görüşmeler sonucunda personel arayan kurumların temsilcileri ile iş başvurusu yapanlar buluşturuluyor.

ORGANİZE SANAYİ AĞIRLIKTA

İşkur Ofisi'ne 2018 yılında 1246'sı kadın olmak üzere toplam 2086 kişi iş başvurusunda bulundu. 14 Aralık itibariyle 271 kişi, başta Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalar olmak üzere farklı sektörlerde istihdam edildi.

20 AYDA 554 KİŞİ

Öte yandan istatistikler bu yıl da yüksekokul ve üniversite mezunlarının iş arayanlar arasında önemli bir sayıya ulaştığını gösterdi. İş için başvuru yapan 448 kişiyle yeniden iletişim kurulamazken, 20 Nisan 2017'den bu yana 3 bin 496 başvuru arasından 554 kişinin iş sahibi olmasına aracılık edildi.

EĞİTİM VE SAĞLIKTA İŞ ARAYIŞI

İş-Kur Ofisi rakamlarına göre, son dönemde eğitim ve sağlık sektöründe iş arayan çocuk gelişimi, hemşire, tıbbi sekreter ve öğretmenlerin sayısında da artış göze çarpıyor. İşkur Ofisi personeli, bu süreçte 40 firmaya ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretler kapsamında, ilçedeki istihdamın artırılması adına firmaların işçi talepleri belirlenerek sisteme kaydedildi. Ayrıca 3 firma yetkilisi ile iş arayan uygun vasıftaki kişiler bir araya getirilip görüşmeleri sağlandı. Uygun pozisyondaki adaylar bu görüşmeler sonucu hemen işe başlatıldı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz İşkur Ofisi sayesinde işverenler ihtiyacı olan işçiye ulaşırken iş arayan vatandaşlarımız da iş sahibi oluyor. Bizler asli görevlerimiz dışında aynı zamanda sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getiriyoruz" dedi.