Döşemealtı Belediyesi’nden Oto Galericileri buluşturacak dev proje hazır

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı Belediyesi’nden Oto Galericileri buluşturacak dev proje hazır
Oluşturulma Tarihi: 31.05.2016
Görüntülenme Sayısı: 3745

Döşemealtı Belediyesi'nden Oto Galericileri buluşturacak dev proje hazır

‘‘OTOTALYA''

Döşemealtı Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan Oto Galericiler Sitesi projesi ile Antalya'nın kanayan yarası durumunda ki kent içi kaldırım işgali, yaya ve araç trafiği sorunu ve karmaşası tarihe karışıyor.

Kent içi trafiğini rahatlatacak...

Turizmin başkenti Antalya'da kaldırım işgaline son vermeye, yaya ve araç trafiği karmaşası sorunu ile araç yoğunluğunu azaltmaya yönelik çalışma başlatan Döşemealtı Belediyesi, sayıları 400'ü geçen ikinci el oto alım satım işi yapan galerici esnafını tek bir çatı altında toplamak amacıyla ‘Oto Galericiler Sitesi' projesi hazırladı.

100 Dönüm hazır...

Döşemealtı İlçesi'nin Yeşilbayır Mahallesi 9432 Ada, 01 parsel üzerine kurulması planlanan Antalya Oto Galericiler Sitesi toplam da 100 dönümden oluşuyor. Antalya'nın ilk modern ve organize Oto Galericiler Sitesi'nin tüm çalışmaları ve koordinasyonu Döşemealtı Belediyesi'nin şirketi Döşemeyol Limited Şirketi tarafından yürütülüyor.

Sorumlu Belediyeciliğe örnek proje...

Bilindiği gibi konu ile ilgili; İçişleri Bakanlığı'na bağlı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 2008 yılında Valiliklere gönderilen genelge ile ikinci el oto galerilerinin yerleşim alanları dışına taşınması yönünde karar alınmış ancak bugüne kadar herhangi bir gelişme kaydedilememişti. Döşemealtı Belediyesi, sorumlu belediyecilik anlayışıyla hareketle yaklaşık 1,5 yıl önce startını verdiği çalışmaları tamamladı ve başta meslek kuruluşları olmak üzere ilgili meslek sahiplerini bilgilendirmeye başladı.

Proje Oto Galericilere anlatıldı...

Kentin, mevcutta dağınık işyerleri konumundan, çağdaş planlamanın gereği olan toplu işyerlerine geçişinde önemli ve örnek olması öngörülerek hazırlanan Oto Galericiler Sitesi Projesi, Antalya' nın gelecek yıllarda daha düzgün yapılaşmasında ve Turizm kentine yakışır planlamanın yaşama geçirilmesinde model olma niteliği taşıyor.

Antalya' nın yaya ve araç trafiğine rahat bir nefes aldıracak, aynı zamanda Döşemealtı İlçesinin sosyo-ekonomik yapısına pozitif katkı sağlaması öngörülen Oto Galericiler Sitesi projesi ile ilgili ilk toplantı Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda ardından da Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda, sonuncusu da Döşemealtı Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.

Esnafın talepleri dikkate alındı...

Toplantılarda oto galerici esnafının da görüşlerinin alınabilmesi için ‘Talep Formu' hazırlanıp dağıtıldı. Ayrıca toplantıya katılamayan yada daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler için de www.ototalya.org internet sitesi açıldı.

Antalya için çözüm üretiyoruz...

Proje hakkında bilgi veren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Mega kent konumunda ki Antalya'da bu sorunun çözülememiş olması ve buna bağlı Oto Galericiler Sitesi'nin olmaması büyük bir eksiklik. Döşemealtı Belediyesi olarak bu sorunu ortadan kaldırmak için yaklaşık 1.5 yıl öncesinden çalışma başlattık ve Belediyemizin Döşemeyol Şirketi koordinasyonun da önemli aşamalar kaydettik. Oto Galericiler Sitesi'nin kurulmasıyla kent içi yaya ve trafiği rahatlayacağı gibi, ikinci el oto alım ve satım işi yapan esnafı da aynı çatı altında toplayacak çağdaş ve modern bir projedir” dedi.

Avrupa standartlarına göre hazırlandı...

Antalya Oto Galericiler Sitesi Projesi, 4 ayrı galeri tipinden oluşuyor, içerisinde; bankaların, kargo, sigorta şirketlerinin şubeleri, ekspertizlere ait ofisler, kafe, restoran, büfe, 350 araç kapasiteli çok amaçlı açık oto pazarı, tamir ve bakım atölyeleri, aksesuar satış mağazaları ve tam donanımlı güvenlik sistemi, mescit, noter, oturma ve yeşil alanları ile Avrupa standartlarında hizmet verecek nitelikte hazırlandı.

Kent Merkezine uzaklık 20 kilometre...

Projenin uygulanacağı alan ile kent merkezi arasında ki mesafe yaklaşık 20 kilometre. Üstelik Antalya-Burdur karayolu üzerinde yer alıyor ve Antalya'nın Doğu-Batı Çevre Yolu üzerinde yer alması ulaşım açısından da hem esnaf, hem de vatandaş için büyük kolaylık olarak değerlendiriliyor.