Döşemealtı Belediyesi’nden personele diksiyon ve güzel konuşma dersi

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı Belediyesi’nden personele diksiyon ve güzel konuşma dersi
Oluşturulma Tarihi: 4.05.2016
Görüntülenme Sayısı: 1994

Döşemealtı Belediyesi, kurum içi eğitimlerine bir yenisini daha ekleyerek personelin halkla daha etkili ve sürdürülebilir iletişim kurabilmesi için ‘Diksiyon ve Güzel Konuşma' eğitimleri başlattı.

Sürekli eğitim...

İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından düzenlenen diksiyon, güzel konuşma, beden dili ve hitabet konulu eğitime ilk etap da 90 personel katıldı. Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Edebiyat öğretmeni Tahir Akan tarafından verilen eğitimde, belediye personelinin daha düzgün, akıcı ve anlaşılır bir şekilde konuşmasına yardımcı olmak hedefleniyor.

‘Diksiyon ve Güzel Konuşma' eğitimi...

Personelin kendisini ifade edebilmesi, bireyler yada topluluk önünde ses tonunu etkileyecek her türlü olumsuzluklardan kurtarma yöntemlerinin pratik ve teorik dersleri veriliyor. Kurum içi eğitimleri kapsamında düzenlenen ‘Diksöyon ve Güzel Konuşma' konulu eğitimler toplam 6 hafta devam edecek ve kurs sonunda katılımcı personele Halk Eğitim Merkezi tarafından sertifika verilecek.

Tekerlemeden, şiir okumaya...

Döşemealtı Belediyesi'nin kurumsal niteliklerinin arttırılması amacıyla başlatılan eğitimlerin ilk haftasında personele kelimelerin ve harflerin doğru telaffuzu anlatıldı. Daha sonra küçük gruplara ayrılan belediye personeline tekerleme, şiir okuma ve kendi hazırladıkları bir yazıyı okuma konuları işlendi.

Personel mutlu...

Belediye bünyesinde başlatılan eğitimlerin son derece faydalı olduğunu ifade eden belediye personeli, “Belediyemiz aracılığıyla sürdürülen eğitim faaliyetleri ile her gün yeni bir şeyler öğrenme fırsatı buluyoruz. Eğitim sonunda sertifika verilecek olması da bizim için büyük bir avantaj” diye konuştular.

Halkımızla güçlü bir iletişim ağı kuruyoruz...

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, belediye ile halk arasında güçlü bir iletişim ağı kurmak istediklerini bunun içinde kurum içi eğitimlere önem verdiklerini söyledi. Başkan Genç, “Personelimizin halkımızla daha etkin iletişim kurabilmesi için gerekli olan eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diksiyon ve Güzel Konuşma teknikleri de bu eğitimlerin bir parçası. Hedefimiz sıfır hatayla halkımıza hizmet sunmaktır” dedi.