Döşemealtı Belediyesi’nden rekor üretim

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı Belediyesi’nden rekor üretim
Oluşturulma Tarihi: 8.01.2018

Döşemealtı Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla kurduğu Parke Taşı Fabrikası'nda üretilen kilit ve bordür taşları, ilçenin tüm cadde ve sokaklarında, okul ve cami gibi kamusal alanlarda kullanıldı.

Cadde ve sokaklar güzelleşiyor

Geçen yıl ilçe genelinde 187 bin 734 metrekare parke yol yapılırken 2 milyon 332 bin 734 kilit taşı ve 22 bin 608 metrekare plak taşı döşendi. Köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarıyla birlikte 32 mahallenin tamamında uygulanan kilit taşları ile cadde ve sokaklar güzelleşti. Okul, cami, mezarlık yolları ve sosyal alanlar yeniden düzenlendi.

45 ayda 276 bin 680 m2 parke yol

Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, son 45 ayda 276 bin 680 metrekare parke yol, 37 bin 930 metrekare kilitli parke taşı, 12 bin 580 metrekare karayolları bordürü, 12 bin 580 metrekare limon bordürü ile 14 bin 125 metre yağmur oluğu uygulaması gerçekleştirdi.

Avrupa standartlarında tesis

Döşemealtı Belediyesi tarafından yaklaşık 2,5 milyon liralık yatırımla kurulan ve en son teknoloji ile üretim yapan Parke Taşı Tesisi çevreci olduğu kadar yüksek kaliteli üretim kapasitesi ile de dikkat çekiyor. Parke tesisinde son 1 yıl da 22 bin 608 metrekare plak taşı, 33 bin 891 metrekare limon bordürü, 11 bin 887 metrekare karayolu bordürü ile 975 metrekare su oluğu üretimi gerçekleştirildi. Bu hizmetlerin tamamı daha önce ihale yoluyla özel sektörden karşılanıyordu.

Kendimiz üretiyoruz

Parke tesisinin kurulması, demir ve ahşap atölyelerinin de aynı kampüs içerisinde yer almasıyla iş verimliliğinin arttığını, zaman kaybının önlendiğini bildiren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Üreten ve değer katan belediyecilik prensibiyle hareket ediyoruz. Kendi fabrikamızla büyük bir boşluğu kapattık. Caddeler, yollar ve kamusal alanlarda artık kendi ürettiğimiz kilit taşlarını kullanıyoruz. Aynı şekilde kent mobilyalarımızı da dışarıdan almak yerine kendi imkanlarımızla imalatını gerçekleştiriyoruz” dedi.