Döşemealtı Belediyesi'nden su kanalına koruma duvarı

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı Belediyesi'nden su kanalına koruma duvarı
Oluşturulma Tarihi: 6.04.2016
Görüntülenme Sayısı: 2910

Döşemealtı Belediyesi'nden su kanalına koruma duvarı

Döşemealtı Belediyesi, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte ilçede bulunan arık ve sulama kanallarında boğulma, kaza gibi olayların yaşanmaması için Yeniköy Mahallesi'ndeki Bahçeyaka arığının çevresine koruma duvarı inşaatına başladı. 1 kilometre uzunluğunda,1.5 kilometre yüksekliğindeki koruma duvarı 15 Mayıs'ta tamamlanacak.

Döşemealtı Belediyesi, Mayıs ayı içerisinde düzenleyeceği yağlı güreşler ile çok sayıda pehlivan ve güreş severi ağırlayacak. Güreşlerle ilgili hazırlıklarını sürdüren Döşemealtı Belediyesi ekipleri, diğer taraftan da güreşlerin yapılacağı stadyum çevresinde bir dizi güvenlik önlemleri alıyor.

Önlemler alınıyor

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Yeniköy mahallesi 30'ncu cadde üzerinde başlayan, uzun süredir yapılmayan, bugüne kadar da birçok kaza ve boğulma olayının yaşandığı arıkla ilgili yaptığı fizibilite çalışmalarını tamamladı. Ekipler, arık boyunca 1 kilometrelik alanın stabilize yol çalışmasını tamamlayıp ardından da hiç bir güvenlik önlemi bulunmayan Bahçeyaka Arığı etrafına koruma duvarı inşaatına başladı. Döşemealtı İlçe Stadyumuna kadar olan yaklaşık 1 kilometrelik Arık çevresine yapılacak duvar stadyum yanında bulunan elektrik kanalına bağlanarak güvenlik şeridi oluşturulacak.

Hem asfalt hem ilaçlama yapılacak

Yağlı Pehlivan güreşleri öncesinde tamamlanacak olan duvarın yapımının ardından da yol asfaltlanarak daha modern bir hale getirilecek. Temizliği de yine Belediye ekipleri tarafından yapılacak olan kanal ve arıklarda sinek ve haşereler için de ilaçlama işlemleri Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılacak.