Döşemealtı Belediyesi’nden yeni nesil parklar

Anasayfa»Haberler» Döşemealtı Belediyesi’nden yeni nesil parklar
Oluşturulma Tarihi: 16.12.2016

Döşemealtı Belediyesi'nin ilçeyi modern bir görünüme kavuşturan projeleri hız kesmiyor. 2016 yılında 10 mahalleye 12 adet park, yeşil alan ve sosyal donatı merkezi kazandırıldı. Toplam 43 Bin 244 metrekare alan üzerine inşa edilen parklar her yaş grubuna hitap ediyor.

Döşemealtı Belediyesi'nin çevreci projeleriyle mahalleler güzelleşiyor. Çocuklar parklarda gönüllerince oyun oynarken büyükler spor aletleriyle açık havada spor yapma imkanı buluyor. Park ve Yeni nesil parklar içerisinde çocuk oyun alanlarının yanı sıra yürüyüş alanları, dinlenme bölümleri, içerisinde WC'lerin bulunduğu kafeteryalar, köpek besleyenler için parkur, minik göletler, voleybol, basketbol sahaları ve tenis kortları da bulunuyor.

Mahallelere tematik parklar

4'ü Yeşilbayır ve Yeniköy Mahallelerinde olmak üzere Altınkale, Bahçeyaka, Düzlerçamı, Nebiler, Tomalar, Çıplaklı (TOKİ) Yalınlı ve Dağbeli parkları için yaklaşık 3 milyon 500 bin lira yatırım yapıldı. 4 ayrı mahalleye 8 adet tematik park için önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanacak. 3 milyon liraya mal olacak 8 yeni park ile 17 bin 714 metrekare atıl durumdaki alan çevre düzenlemesiyle ilçeye kazandırılmış olacak. 5 ayda tamamlanması planlanan parkların 5'i Yeniköy, Yeşilbayır ve Karaman Mahallelerine inşa edilecek.

Her yaştan insana hitap ediyor

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçe halkının ihtiyaç duyduğu park ve yeşil alan çalışmalarını sıradan projelerle değil nitelikli ve her yaştan her kesime hitap edebilecek şekilde detaylandırdıklarını söyledi. Genç, “Tematik parklara ağırlık veriyoruz. Aynı alan içerisinde hem çocuklarımız hem de büyükler için alanlar oluşturuyoruz. Ayrıca bazı parklarımıza basketbol, voleybol, tenis kortu ilave ederek sportif anlam kazandırıyoruz. Amacımız her yaştan insanımızın kullanabileceği çok amaçlı sosyal ve sportif mekanlar oluşturmak” dedi.