Döşemealtı Belediyesi İŞKUR Ofisi, istihdamda umut oldu

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı Belediyesi İŞKUR Ofisi, istihdamda umut oldu
Oluşturulma Tarihi: 15.12.2017
Görüntülenme Sayısı: 1739

Döşemealtı Belediyesi bünyesinde yeniden yapılandırılan İşkur Ofisi, iş verenlerin de iş arayanların da umudu oldu. 2017 yılı 14 Aralık itibariyle iş başvurusunda bulunan 368 kişi, çeşitli sektörlerde işe yerleştirildi. İşkur Ofisi, 2016 yılında da 231 kişinin iş sahibi olmasına aracılık etti.

İşverenler ile iş arayanlar arasında köprü vazifesi görerek, kentteki işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla kurulan Döşemealtı Belediyesi İşkur Ofisi, hizmet kalitesinin artırılması ve daha verimli hale getirilmesi amacıyla Nar Masa bünyesinde yeniden yapılandırıldı.

İŞÇİ İLE İŞVEREN ARASINDA KÖPRÜ

Ülkemizin en önemli sorunları arasında yer alan istihdam konusunda yoğun bir çalışma yürüten İşkur Ofisi'ne her gün onlarca kişi başvuru yapıyor. İş arayanla işveren arasında güçlü bir iletişim kuran İşkur Ofisi'nde, kentte ve ilçe genelinde işçi arayan kurumlar bir havuzda toplanıyor. İş arayanlar da belediye bünyesindeki ofise başvuru yapıyor. Ofis görevlileri, aranan iş ve işçi profiline uygun olarak özel sektörle başvuru sahibini görüştürüyor.

368 VATANDAŞ İŞ SAHİBİ OLDU

Döşemealtı Belediyesi İşkur Ofisi'ne 2016 yılında 650'si kadın toplam 1352 kişi iş başvurusunda bulundu ve bunların 231'i işe yerleştirildi. 2017 yılında ise 1179'u kadın toplam 2162 kişi kayıt yaptırdı ve 14 Aralık itibariyle toplam 368 kişi farklı sektörlerde istihdam edildi. Başvuru sahiplerinden 368 kişi özellikle Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalar ile turizm sektöründe sürekli işe yerleştirildi.

Öte yandan istatistikler yüksekokul ve üniversite mezunlarının da iş arayanlar arasında önemli bir sayıya ulaştığını gösterdi. Sadece Kasım ayında iş için başvuru yapan 305 kişinin 86'sı üniversite mezunu. İş için başvuru yapan 605 kişinin iletişim bilgilerine ulaşılamadığı, 60 kişinin ise sağlık ve diğer nedenlerle çalışmak istemediği ortaya çıktı.

İŞVERENLERLE BİR ARAYA GELİYORLAR

İşkur Ofisi personeli, son 7 ayda özellikle Organize Sanayi Bölgesi ağırlıklı olmak üzere 40 firmaya ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretler kapsamında, Döşemealtı'ndaki istihdamın artırılması adına firmaların işçi talepleri belirlenerek sisteme kaydedildi. Çok sayıda personel istihdam etmek isteyen 4 firma ile iş arayan 100'den fazla kişi Döşemealtı Belediyesi'ne davet edildi. Firma yetkilileri ile iş arayanlar bir araya getirilip görüşmeleri sağlandı. Uygun pozisyondaki adaylar bu görüşmeler sonucu hemen işe başlatıldı.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİ

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Yoğun olarak iş isteği talebiyle karşılaşmamız sebebiyle seçimlerden hemen sonra belediyemiz bünyesinde iş kur masası oluşturduk. Bu yıl itibariyle de hizmet kalitesinin artırılması adına yeniden yapılandırdık. Bu ofis sayesinde iş arayan ile işvereni buluşturduk. Dolasıyla işveren ihtiyacı olan işçiye ulaşırken iş arayan vatandaşlarımız da iş sahibi oldu. Belediye olarak bizler yalnızca yol yapıp çöp toplamıyoruz aynı zamanda sosyal belediyeciliğin gereği olan işsiz vatandaşımızın da iş sahibi olabilmesi için çalışıyoruz. Başvuru sahiplerinin hemen hemen tamamı belediye bünyesinde istihdam edilmek istiyor ancak bu mümkün olmadığı için özel sektöre yönlendiriyoruz" dedi.