Döşemealtı güreşçileri Kırkpınar’a hazır

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı güreşçileri Kırkpınar’a hazır
Oluşturulma Tarihi: 27.6.2018

Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Takımı, Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi son kampın ilk etabını tamamladı. Yeniköy Stadyumu'nda Döşemealtı'ndaki son yağlı antrenmanına çıkan başpehlivanlar Orhan Okulu, Hüseyin Gümüşalan, Ali Altun ve İsmail Koç'a, alt boylarda mücadele edecek 35 güreşçi eşlik etti. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç güreşçileri kampta ziyaret ederek antrenmanlarını izledi.

Antrenör Kemal Yılmaz yönetimindeki güreş takımı Kırkpınar öncesi son kampta Döşemealtı tesislerinde yağlı antrenman ve kondüsyon ağırlıklı çalışmalarını tamamladı. Kros çalışmaları Korkuteli'ne giden başpehlivanların son yağlı antrenmanını Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cihan Sidel, Güreş Ağası Osman Ali Avcı da izledi. Başkan Genç, güreşçilerle tek tek ilgilendi.

Bu yıl Kırkpınar'da altın kemerin en büyük adaylarından olduklarını söyleyen Başkan Genç, “Başpehlivanlarımız oldukça başarılı bir sezon geçiriyor. Neredeyse katıldıkları tüm organizasyonlarda kürsüde yer aldılar. Şimdiki hedef Kırkpınar. İnanıyorum ki bu inanç ve Döşemealtılı hemşerilerimizin desteğiyle altın kemer ilçemize gelecek” diye konuştu.

Alt boylarda mücadele veren ve bu yıl katıldıkları güreş organizasyonlarında toplam 33 madalya kazanan güreşçilerle de sohbet eden Başkan Genç, Kırkpınar'da hem bireysel hem de takım halinde derece beklediğini söyledi. Neşe içerisinde geçen antrenmanın sonunda sporcular ve teknik ekiple hatıra fotoğrafı çektiren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Hepinize başarılar diliyorum. İlçemizin adını katıldığınız tüm müsabakalarda kürsüden anons ettiriyorsunuz. Bu bizleri gururlandırıyor. Hem Ata sporumuza hem de ilçe gençlerinin gelişimine katkı sağladığımız için çok mutluyum” dedi.

Döşemealtı Güreş Ağası Osman Ali Avcı da pehlivanlara başarılar dileyerek Kırkpınar öncesi kurban kestirdi. Avcı, “İlçemize altın kemeri getirmek için mücadele edecek koç yiğitlere ben de 2 koç kurban ettim. Allah kabul etsin. Hepsine başarılar diliyorum. Umarım çok büyük başarılar elde edeceğiz ve bu yıl Altın Kemer ilçemize gelecek” diye konuştu.

Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başpehlivanları Orhan Okulu, Hüseyin Gümüşalan, İsmail Koç ve Ali Altun, hafta sonu tamamlanacak kampın ardından Kırkpınar öncesi son üç güreş organizasyonuna katılacak. Son iki hafta içerisinde katıldıkları 5 güreş organizasyonunda 3 birincilik, 2 ikincilik ve 2 üçüncülük alarak büyük başarı elde eden başpehlivanlar, Cumartesi günü Bursa Nilüfer Belediyesi, Pazar günü ise İstanbul Sultangazi Belediyesi güreşlerine katılacak. Başpehlivanlar 1 hafta dinlendikten sonra 7 Temmuz Cumartesi günü Burdur Dirmil Altın Sipsi Yağlı Pehlivan güreşlerinde er meydanına çıkacak. 8 Temmuz Pazar günü ise Edirne'ye gidecek olan güreşçiler burada Kırkpınar hazırlıklarını tamamlayacak.