Döşemealtı 'Kent Meydanı'na kavuşuyor

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı 'Kent Meydanı'na kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: 14.07.2016
Görüntülenme Sayısı: 4365

Başkan Turgay Genç'in seçim vaatleri arasında yer alan Döşemealtı'nın ilk Kent Meydanı'nın yapımına başlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Genç, kent meydanının ilçeye değer katacağını söyledi.

Büyükşehir Yasası ile birlikte sınırları 224 km2'den 701 kilometrekareye yükselen Antalya'nın en büyük merkez ilçesi Döşemealtı'nın çehresi hızla değişiyor. Kısa süre önce inşaatına başlanan Kent Meydanı, ilçede bir ilk olmaya hazırlanıyor. Başkan Turgay Genç'in seçimlerden önce vaat ettiği projelerden biri olan Kent Meydanı'nın yapımı aralıksız devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Genç, inşaat firması yetkililerinden bilgi aldı.

Yıl sonuna kadar bitecek

Kentleri kent yapan simgelerin meydanlar ve mimari yapılar olduğunu belirten Başkan Turgay Genç, “Antalya'nın yeni yatırım ve yaşam merkezi sloganıyla cazibe merkezi haline getirdiğimiz Döşemealtı'nda İlçemizi simgeleyecek bir meydanımız yoktu. Bununla ilgili proje çalışmalarını tamamladıktan sonra kent meydanına ilk kazmayı vurduk. 2016 yıl sonuna kadar bitirip halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz” dedi.

Döşemealtı'nın ilk Kent Meydanı

Çağdaş şehircilik, modern tasarım anlayışıyla projelendirilen Döşemealtı Kent Meydanı, 16 bin 500 metrekarelik bir büyüklüğe sahip olacak. 3 bin 600 metrekaresi meydan alanı olan projede, 3 bin 400 metrekare yeşil alan ile gezi ve dinlenme bölümleri, havuz, 300 kişilik amfi tiyatronun yanı sıra dev Atatürk silueti yer alacak.

Rekabetçi ortam sağlandı, kamu menfaatleri korundu

Kamu İhale Kanununa göre ihalesi gerçekleştirilen Döşemealtı Kent Meydanı 6 ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak. 4 milyon 921 bin 706 Lira 86 kuruş yaklaşık bedelle ihaleye çıkan Kent Meydanı'na toplam 5 firma teklif verdi. Şeffaflık ilkesinin ön planda tutulduğu ihaleyi 3 milyon 279 bin lira teklif veren firma kazandı. Döşemealtı Belediyesi, diğer ihalelerde olduğu gibi Kent Meydanı ihalesinde de gerekli rekabetçi ortamı sağlayarak kamu menfaatlerini korudu ve yaklaşık 1 milyon 600 bin lira tasarruf etti.