Döşemealtı muhtarları Ankara’da

Anasayfa»Haberler» Döşemealtı muhtarları Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: 17.8.2017

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, mahalle muhtarları ile birlikte Ankara'ya çıkarma yaptı. Anıtkabir'i ziyaret eden Başkan Genç ve muhtarlar, TBMM'de incelemelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Genç ve beraberindekileri kabul etti.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçedeki mahalle muhtarlarıyla birlikte Ankara'da bir dizi incelemelerde bulundu. Başkan Genç ve beraberindeki muhtar heyetinin Ankara'daki ilk durağı Anıtkabir oldu. Anıtkabir'deki anı defterini imzalayan Başkan Genç, daha sonra tören mangası eşliğinde belediye çelengini mozoleye bırakıp, saygı duruşunda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da Başkan Genç ve muhtarlara eşlik etti.

Döşemealtılılar daha sonra Türkiye Büyük Meclisi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Genç ve beraberindeki heyet CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'i ziyaret etti. Özel'le bir süre sohbet eden heyet, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Heyet daha sonra CHP Genel Merkezi'ne geçerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Burada da Döşemealtılılara Antalya Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak eşlik etti.

Burada bir açıklama yapan Başkan Genç “Bütünşehir yasası ile birlikte ilçemiz, 201 kilometrekareden 701 kilometrekareye büyüklüğe ulaşarak Antalya'nın en büyük merkez ilçesine dönüştü ve dolayısıyla sorumluluklarımız arttı. Biz de bu sorumlulukların üstesinden gelmek için mahalle muhtarlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Son 3 yılda Döşemealtı'nda yapılmayanları yaptık, hemen her mahalleye kalıcı eserler kazandırdık. Çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Bizleri kabul ederek sorunlarımıza karşı duyarsız kalmayan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Antalya milletvekillerimize teşekkür ederim” dedi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve mahalle muhtarlarıyla tek tek tokalaşarak hatırlarını soran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Döşemealtı'nın önemli bir bölge olduğunu, orada yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi. Özellikle Ekolojik Kreş, Gençlik Merkezi ve Döşemealtı Gençlik Meclisi'ni önemsediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Döşemealtı genç bir ilçe. Başkanı da genç ve eğitimli bir arkadaşımız. Yaptığı temel belediyecilik hizmetlerini sosyal belediyecilikle uyumlu bir şekilde sürdürüyor. Muhtarlarımızın da bölgesine karşı ne kadar duyarlı ve çalışkan olduklarını biliyor ve tebrik ediyorum” diye konuştu.

Muhtarlık sisteminin ve muhtarların daha da güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Muhtarlık seçimlerini en demokratik seçim olarak görüyorum. Çünkü doğrudan doğruya vatandaşın karşısına çıkar ve burada adayım der. Vatandaş seçer, mesele biter. Demokrasinin en saf en temiz seçimleri muhtarlık seçimleridir. Keşke milletvekili seçimleri de öyle olabilse. Doğrudan doğruya vatandaş kendi vekilini seçebilse. Bu daha güzel olur. Ancak şu aşamada yok” dedi. Muhtarların sorunlarını ve isteklerini de dinleyen Kemal Kılıçdaroğlu, yarım saat süren görüşmenin ardından Döşemealtılı konuklarını uğurladı.