Döşemealtı, Oryantring Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı

Anasayfa»Haberler» Döşemealtı, Oryantring Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı
Oluşturulma Tarihi: 28.2.2017

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ve Uluslararası Antalya Oryantiring Günleri 2. Kademe Yarışları'nın bir ayağı Döşemealtı'nda yapıldı. Döşemealtı Belediyesi'nin ev sahipliğinde Ekşili Göleti çevresinde düzenlenen organizasyona 11 ülkeden 2 bine yakın sporcu katıldı.

Döşemealtı, Uluslararası Antalya Oryantiring Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Ekşili Mahallesi'nde bulunan Ekşili Göleti çevresinde gerçekleştirilen Oryantiring şampiyonası sabah başlayıp öğleden sonra tamamlandı. 45 hakemin görev yaptığı şampiyonada 22 kategoride dereceye giren sporcular madalyalarını aldı.

Ekşili Göleti doldu taştı

Döşemealtı Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen şampiyonaya Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, Akdeniz Ülkeleri Oryantring Birliği (COMOF) Başkanı Tatina Kalenderoğlu, Federasyon ve Birlik Yöneticileri, Türkiye, Sırbistan, İtalya ve Mısır ülkelerinin milli takım sporcuları ve antrenörleri katıldı. İlk defa Uluslararası bir şampiyonaya ev sahipliği yapan Döşemealtı, parkurun uzunluğu ve çeşitliliği ile Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun envanterine girmeyi başardı. Titiz bir çalışma sonucu bölgenin haritası çıkartıldı. Bu sayede Ekşili Göleti ve çevresi yerli ve yabancı sporcuların antrenman yapabileceği bölge haline geldi.

Oryantring: Her türlü arazi şartlarında pusula ve harita yardımı ile hedef bulmayı amaçlayan Oryantiring, Amerikadan Avrupa'ya dünyanın her yerinde milyonlarca kişinin yaptığı bir spor branşı.