Döşemealtı Tiyatrosu’ndan muhteşem gala

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı Tiyatrosu’ndan muhteşem gala
Oluşturulma Tarihi: 27.10.2016
Görüntülenme Sayısı: 2175

Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl kurulan ve ilçenin ilk tiyatrosu olma özelliğini taşıyan Döşemealtı Halk Tiyatrosu, Entrikalı Dolap Komedyası adlı oyunla seyirci karşısına çıktı.

Sanat Yönetmenliğini Müfit Kayacan'ın yaptığı Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu (DHT) , ilk sahne oyununun galasını gerçekleştirdi. Yunus Emre Gümüş'ün yazdığı tek perdelik komedi oyunu Entrikalı Dolap Komedyası ile seyirci karşısına çıkan DHT, ayakta alkışlandı. Gala gösterimini aralarında ilçe protokolünün de bulunduğu 500 davetli izledi. DHT Sanat Yönetmeni ve oyuncu Müfit Kayacan, “Bizleri sizlerle buluşturan genç ve yürekli başkanımız Turgay Genç'e teşekkür ederim” dedi.

Entrikalı Dolap Komedyası'nı izlemeye gelen Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata “Döşemealtı Belediyesinin bu hizmeti gerçekten de çok değerli. Antalya Devlet Tiyatrosu olarak her ay bir çocuk oyununu Döşemealtı'nda sahneleyerek, bölgedeki çocuklarımızın da tiyatro ile iç içe olmalarına destek vereceğiz” diye konuştu.

Başkan Turgay Genç, zor şartlarda kuruluşu gerçekleşen Döşemealtı Halk Tiyatrosu'nun, bölgenin gelişimine katkı sunacağını söyledi. Genç, “Tiyatromuz bu güzel oyun ile seyirci önünde resmiyet kazanmış oldu. Döşemealtı bundan sonra diğer tüm alanlarda olduğu gibi sanatsal konularda da söz sahibi olacaktır. Döşemealtı halkı tiyatro izlemek için Antalya kent merkezine gitmek zorunda kalmayacak. Sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Bizleri bu özel günde yalnız bırakmayan ilçe protokolümüze, Antalyalı dostlarımıza ve her şeyin en güzeline layık olan hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ise şöyle konuştu: “Önce belediye başkanımıza sonra da bu değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Umuyoruz ki tiyatro ile başlayan kültür-sanat faaliyetleri bundan sonra halk müziği, sanat müziği, çocuk müziği korolarıyla da devam eder.”

Konuşmaların ardından Başkan Turgay Genç ve Kaymakam Mehmet Baygül, sahneye çıkarak sanatçılara çiçek verdi. Fuaye alanında düzenlenen kokteylde izleyicilerin arasına karışan tiyatro sanatçıları fotoğraf çektirip, sohbet ettiler.

DHT, Entrikalı Dolap Komedyası oyununu sezon boyunca her Cuma Yeşilbayır Kültür Merkezi'nde sahneleyecek. Ücretsiz oyunu izlemek isteyenler, 443 1 377 nolu telefondan rezervasyon yaptırabilecek.