Döşemealtı, YÖREX'e renk katacak

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı, YÖREX'e renk katacak
Oluşturulma Tarihi: 11.09.2017
Görüntülenme Sayısı: 1326

Döşemealtı, YÖREX'e renk katacak

Antalya Ticaret Borsası tarafından “Sizin oraların nesi meşhur” sloganı ile düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, 13 Eylül'de açılıyor. 70 ilden 400'den fazla kuruluşun yer alacağı fuara Döşemealtı Belediyesi, ilçenin dünyaca ünlü Döşemealtı Halısı ve diğer zenginlikleriyle renk katacak.

Kısa adı YÖREX olan Yöresel Ürünler Fuarı, bu yıl da Anadolu'nun tüm zenginliği Antalya'da görücüye çıkarıyor. Bu yıl 8'incisi düzenlenecek fuara, yaklaşık 70 ilden 100 oda/borsa, 15 kalkınma ajansının yanı sıra yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve firmalar olmak üzere 400'ün üzerinde kuruluş katılacak. Geçen yıl 155 bin ziyaretçi çeken fuarı bu yıl 200 bin kişinin ziyaret etmesi öngörülüyor.

YÖREX, üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla, yani coğrafi işaretiyle anılan tarım / gıda ürünlerinin, el sanatları ve sanayi ürünlerinin, ulusal ve küresel ölçekte tanınmasına katkı sağlıyor. Döşemealtı Belediyesi de 100 metrekarelik standıyla halı ve diğer yöresel ürünlerini görücüye çıkaracak.

İlçenin değerlerini her platformda tanıttıklarını belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçenin eşsiz birikimini YÖREX'te ziyaretçilerle buluşturmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. Genç, “Bölgenin yöresel değerlerini tanıtmak amacıyla yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Döşemealtı'nın kültürel zenginlikleri arasında yer alan Döşemealtı Halımızı fuara gelenlere tanıtacağız” dedi.