Döşemealtı Zabıtası bayramda tam kadro görev başında

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı Zabıtası bayramda tam kadro görev başında
Oluşturulma Tarihi: 7.09.2016
Görüntülenme Sayısı: 2350

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından Döşemealtı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bayram tedbirlerini arttırdı. İlçede oluşturulan Kurban Hizmetleri Komisyonu, kurban satış ve kesim yerlerini belirledi.

Döşemealtı Zabıta Müdürlüğü, personel izinlerini kaldırarak 9 günlük tatil boyunca 30 personel ile 24 saat esasına göre ilçede görev yapmaya hazırlanıyor. Döşemealtı'nda 8 kurban satış yeri belirlenirken, 15 ayrı noktada veteriner ve hoca nezaretinde kesim yapılabilecek. İlçe Kaymakamı Mehmet Baygül başkanlığında toplanan komisyon ayrıca ilçede evlerinin bahçeleri kesime uygun olarak inşa edilen yerlerde kurban kesimi yapılabilmesi kararını aldı.

Sürekli denetim yapılacak

Komisyon kararlarını tüm kesim ve satış alanlarına tebliğ eden Döşemealtı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, veteriner ile birlikte bu alanları denetleyecek ve uygun olmayan şartlarda kesime izin vermeyecek. Büyük baş hayvan için 260 TL, küçükbaş hayvan içinse 70 TL tesislerden yararlanma ücreti alınacağını da bildiren zabıta ekipleri, vatandaşların bunun dışında bir ücret ödememelerini istedi. Vatandaşlar ayrıca 421 30 55 numaralı telefonu 24 saat boyunca arayarak bu konuda her türlü ihbarda bulunabilecek.

Döşemealtı'nda Kurban Satış Yerleri

Çığlık Mahallesi Şehit Ahmet Küçükadalı Caddesi üzerinde bulunan Tosun Besin Çiftliği; Altınkale Mahallesi 4075 Sokak üzerinde bulunan Hasan Canbaz Besi Çiftiği ve yine aynı sokakta bulunan İbrahim Avcı Besi Çiftliği; Yeniköy Mahallesi Kırkgöz Caddesi'nde yer alan Durmuş Gedik Besi Çiftliği; Karataş Mahallesi Karataş Sokak üzerinde bulunan Kasap Şeref Besi Çiftliği; Karaveliler Mahallesi'ndeki Osman Koç Besi Çiftliği; Yeşilbayır Mahallesi Mektep Sokakta bulunan Bahri Koç Besi Çiftliği ile yine aynı mahallede 5790 Sokakta yer alan Serkan Altıparmak Besi Çiftliği.

Kurban Kesim Alanları

Evlerinin bahçeleri uygun olan vatandaşlar kurbanlarını burada kesebilecek. Müsait olmayanlar içinse Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1'nci Kısım'da yer alan ANET Mezbahası önerildi. Komisyon ayrıca Özel Çığlık Öğrenci Yurdu Bahçesi; Yeniköy Mahallesi Kırkgöz Eğitim Derneği'ne ait yurt bahçesi; aynı mahalledeki Çığlık Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Yurdu bahçesi; Altınkale Mahallesi'nde yer alan Yeşilbayır İlim ve Kültüre Hizmet Derneği'ne ait öğrenci yurdu bahçesi; Yeniköy mahallesinde bulunan Yavuz Selim Öğrenci Yurdu Bahçesi ile kurban satışı yapılan Hasan Canbaz, İbrahim Avcı, Osman Koç, Mustafa Tosun, Kasap Şeref ve Serkan Altıparmak Besi çiftliklerinde de kesim yapılabilecek yerler olarak belirledi.