Döşemealtı zabıtası güven veriyor

Anasayfa»Haberler» Döşemealtı zabıtası güven veriyor
Oluşturulma Tarihi: 5.9.2016

Döşemealtı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri pazar denetimlerini sıklaştırdı. İlçede bulunan tüm pazar yerlerinde terazilerin ayarı, mühürlerin sağlamlığı gibi ölçü ayar denetimlerinin yanı sıra hijyen koşulları, fiyatlar ve fiyat etiketleri ile çalışanların kılık kıyafeti de denetleniyor.

Döşemealtı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi semt pazarlarındaki denetimlerini sürdürüyor. Ürünlerin tartıldığı terazilerin hassasiyeti ve mühür kontrollerinin yanı sıra hijyen kuralları, çalışanların kılık kıyafet temizliği ile sebze ve meyve fiyat etiketleri denetleniyor. Zabıtanın denetimleri vatandaşlar kadar esnafa da güven veriyor.

Denetimsiz satışlara geçit yok

Denetimlerin vatandaşların sağlığı açısından önemine değinen zabıta ekipleri, çalışmalar sırasında hem vatandaşlar hem de esnaf bilgilendiriliyor. Bugüne kadar yapılan kontrollerde olumsuz bir duruma rastlanmazken eksiği bulunan esnaflar uyarılıyor. Bir sonraki denetimde eksiklerini gidermeyen esnafa cezai işlem uygulanıyor. Esnaf uyarı ve cezaya rağmen sorunu çözmezse pazarda çalışmasına izin verilmiyor. Bunun yanında faturasız olarak ticaret yapan seyyar satıcılar pazar yerinden uzaklaştırılarak ilçede denetimsiz satışlar engelleniyor.