Döşemealtı’na doğalgaz müjdesi

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı’na doğalgaz müjdesi
Oluşturulma Tarihi: 3.05.2017
Görüntülenme Sayısı: 3461

2014 seçimlerinden önce söz verdiği projelerin neredeyse tamamını 3 yılda ilçeye kazandıran Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, bu kez de doğalgaz müjdesi verdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile yapılan görüşmeler sonucunda, yatırımcı firma olan Enerya, Döşemealtı'nda doğalgaz hattı inşaatına başladı. İlk etapta Hürriyet ve Altınkale Mahallelerine daha sonra da talebe göre 32 mahallenin tamamına doğalgaz verilebilecek. Böylece Döşemealtı sınırlarından geçmesine rağmen zamanında yatırım programına dahil edilmeyen doğalgaz projesi, Başkan Genç'in girişimleriyle bölgeye kazandırılmış oldu.

Protokol imzalandı

Döşemealtı'nın doğalgazdan yararlanabilmesi amacıyla Çıplaklı Mahallesi'nde 2 bin 500 metrekare alan üzerine 1 milyon 200 bin euro yatırımla 37 bin metreküp kapasiteli doğalgaz basınç düşürme istasyonu kurulacak. Doğalgaz Bölge İstasyonu'nun yapılabilmesi için Döşemealtı Belediyesi ile yetkili kurum olan Enerya Antalya Gaz Dağıtım A.Ş. arasında protokol imzalandı. Protokole göre yetkili firma her yıl belediyeye kira ödeyecek. Tesis 2017 yılında tamamlanıp hizmet vermeye başlayacak. Başkan Vekili Ali Acır, Başkan Yardımcıları Naci Alın ve Zafer Yörük ile Enerya firma yetkilisi arasında protokol imzalanıp çalışmalara başlandı.

İlk etapta Hürriyet ve Altınkale

Antalya'nın en büyük merkez ilçesi olan ve aldığı yatırımlarla kentin parlayan yıldızı haline gelen Döşemealtı'na doğalgaz hattı döşemesine de başlandı. Hürriyet ve Altınkale Mahallelerinde 10 kilometrelik alanda yapımına başlanan doğalgaz hattı çalışmalarında sona gelindi. Şu ana kadar 7 kilometrelik bölümde çalışma yapılırken bu ay içerisinde belirlenen ilk hattın bitirilmesi planlanıyor. Daha sonra yine 26 kilometrelik hat üzerine polietilen boru döşenecek ve gerekli testler yapıldıktan sonra gaz dağıtımı gerçekleştirilecek.

Marka şehir Döşemealtı

2017 yılı itibariyle Döşemealtı'nda doğalgaz kullanımının başlayacağını açıklayan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Bilindiği gibi Döşemealtı sürekli büyüyor ve gelişiyor. Daha çağdaş ve modern bir Döşemealtı için planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizin geçmişten gelen temel sorunlarından biri de doğalgaz meselesiydi. Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı'nın doğalgaz hattı Döşemealtı sınırlarından geçmesine rağmen maalesef yatırım planına alınmamış. Halkımızın temiz ve çevreci enerjiden yararlanabilmesi için Enarya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Döşemealtı'nı yatırım planlarına aldılar. Marka şehir olma yolunda bu tür yatırımları önemsiyoruz” dedi.

30 milyon lira yatırım

Döşemealtı'nın doğalgaz ihtiyacını karşılamak için Enerya firması, toplam 30 km orta basınç hattı kurmayı planlıyor. 30 - 40 kişi arasında istihdam yaratacak proje için 30 milyon lira yatırım öngörülüyor. Temiz enerji olarak bilinen doğalgazdan evler ve iş yerleri kadar Antalyaspor Tesisleri, 2018 yılında tamamlanması planlanan Yeni Otogar ve yine önümüzdeki günlerde temeli atılacak Hipodrom ile kamu binaları da faydalanabilecek.