Döşemealtı'na kış makyajı

Anasayfa»Haberler» Döşemealtı'na kış makyajı
Oluşturulma Tarihi: 26.12.2016

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Döşemealtı Belediyesi'nin cadde, sokak, park ve kamusal alanlardaki ağaçların budanması, kuruyan bitkilerin sökülerek yerine yenilerinin dikilmesi ve bölgenin yapısına uygun yeşillendirme çalışmaları aralıksız sürüyor.

Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan 82 park ve yeşil alanda kent estetiğini artırmak amacıyla 50 bin menekşe, yayılıcı ardıç, aslanağzı ve portakal fidanı dikimi ve refüjlerde çiçeklendirme çalışmalarını bitirdi. Ardından ilçede kış makyajına başlayan ekipler 103 personel ile başta Atatürk ve Palmiye Caddeleri olmak üzere kentin tüm noktalarında bulunan refüjler ile okul, cami ve benzeri kamusal alanlarda ağaç budamalarına başladı.

Bitki ve fidanlar belediyenin seralarından

İlçe genelindeki tüm park ve bahçelerde bakım onarım yapan ekipler aynı zamanda bozulan ya da tehlike yaratan çocuk oyun parkları ve kent mobilyalarını tamir ediyor. Kişi başına düşen yeşil alan bakımından Avrupa standartlarının üzerinde kapasitesi olan Döşemealtı'nda yeşillendirme çalışmaları, belediye ye ait 2 ayrı serada üretilen bitki ve fidanlarla yapılıyor.

Ağaçlar tek tek budanıyor

İlçenin yeşil alanlarının daha da artırılması için özel olarak oluşturulan seralarda bölge yapısına uygun 25 bin bitki çeliği alındı. Çelikleme işleminde yüzde 95 başarı sağlanırken yıl içerisinde 100 bin bitki çeliği alınmasının planlandığını belirten ekipler, özellikle kış mevsiminde kentin estetiğinin korunabilmesi için ağaçlarda modern budama teknikleri uyguladıklarını söyledi.