DÖŞEMEALTI’NDA 18 Mart Şehitler Günü

Anasayfa» Haberler» DÖŞEMEALTI’NDA 18 Mart Şehitler Günü
Oluşturulma Tarihi: 17.03.2021
Görüntülenme Sayısı: 955

Döşemealtı Kaymakamlığı 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ncı yıldönümü nedeniyle anma etkinliği düzenledi. Yeniköy ve Yeşilbayır Mahalleleri mezarlıklarında bulunan Şehitler mezarları başında dualarla anıldı.

18 Mart Şehitler Günü Anma Etkinliklerine Kaymakam Nuri Özder, Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Engin Murat Özdemir, Antalya Çanakkaleliler Dernek Başkanı Levent Yılmaz'ın yanı sıra ilçe protokolü ve mahalle muhtarları ile Şehitlerin yakınları katıldı. İlk program Yeniköy Mahalle Mezarlığında bulunan ve 1993 yılında şehit olan Piyade Onbaşı Ahmet Küçükadalı'nın mezarı başında yapıldı. Küçükadalı Kuran'ı Kerim okunup dualar anıldı.

Kaymakamlık tarafından düzenlenen anma törenlerinin ikincisi adresi ise Yeşilbayır Mahalle Mezarlığı oldu. Burada önce 1988 yılında Şehit olan Mustafa Gürcan ardından da 2010 yılında Şehit olan Tevfik Cebeci mezarı başında Kuran-ı Kerim okunarak dualarla anıldı. Kaymakam Özder, “Vatan'ın bir karış toprağı için canlarını veren tüm şehitlerimiz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.