Döşemealtı’nda bir devir sona eriyor

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı’nda bir devir sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: 6.12.2016
Görüntülenme Sayısı: 2613

Sokak aralarına kurulan pazar yerleri tarihe karışıyor

Döşemealtı'nda bir devir sona eriyor

Döşemealtı Belediyesi, mahalle ve sokak aralarına kurulan semt pazarlarının iyileştirilmesi projesi kapsamında ilk etapta 7 ayrı mahalleye 8 adet çok amaçlı kapalı pazar yeri yaparak vatandaşların hizmetine açtı. 2 mahallede ise pazar yeri yapımı sürüyor. Esnaf ve vatandaşı yazın sıcaktan, kışın yağmur ve çamurdan kurtarmak amacıyla yapılan pazar yerleri sosyal amaçlı olarak da kullanılabiliyor.

Bütünşehir yasası ile sınırları 224 kilometrekareden 701 kilometrekareye çıkan Döşemealtı'nda yatırımlar hız kesmiyor. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in göreve geldiği günden beri hayata geçirilen onlarca vizyon projenin yanı sıra 8 adet çok amaçlı kapalı pazar yeri hizmete açıldı. Sürekli büyüyen, modernleşme yolunda büyük adımlar atan Döşemealtı Belediyesi, ilk etapta 7 mahallede 8 adet pazar yeri yaptı. Çok amaçlı pazar yerlerinin sayısı yıl sonuna kadar 10'a tamamlanmış olacak.

Mahalle halkının hizmetinde

Nüfusun yoğun olduğu mahallelere öncelik verilerek yapılan çok amaçlı kapalı pazar yerleri kent estetiğini bozmadan, deprem yönetmeliğine uygun tek tip olarak projelendirildi. Çelik konstrüksiyon üzerine kurulan her pazar yerine ayrıca mutfak ve idari bina inşa edildi. Yeni pazar yerlerinde haftanın 1 günü pazar kurulurken, diğer günler düğün, nişan, mevlit gibi etkinlikler yapılabilecek. Şu ana kadar Dağbeli, Bademağacı, Yukarıkaraman, Kovanlık, Ilıca (2 adet), Karataş ve Camili Mahalleleri'nde pazar yeri yapımı tamamlandı. Çığlık ile Kömürcüler Mahalleleri'nde yapımı devam eden pazar yerleri ise yıl sonuna kadar hizmet vermeye başlayacak.

Sorunları birer birer çözüyoruz

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Planlı ve programlı bir şekilde sorunlarımızı çözüyoruz. Amacımız hem esnafı hem de vatandaşlarımızı, sokak aralarından kurtarıp sağlıklı bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlamak. Bunun dışında mahalle sakinlerimizin düğün, nişan ve mevlit gibi organizasyonları için de kullanabilmelerine olanak sağlıyoruz. Yaptığımız yatırımlar esnafımızı da vatandaşımızı da mutlu ediyor” dedi.