Döşemealtı’nda bisiklet şenliği

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı’nda bisiklet şenliği
Oluşturulma Tarihi: 24.05.2016
Görüntülenme Sayısı: 2178

Döşemealtı Belediyesi Gençlik haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bisiklet Şenliğine 7'den 77'ye yüzlerce bisiklet sever katıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Bisiklet şenliğinde 10 kilometrelik parkurun başlama düdüğü Belediye Başkanı Turgay Genç tarafından yapıldı.

Yaklaşık 200 Bisikletsever katıldı...

Döşemealtı Belediyesi'nin büyük bir coşkuyla kutlanan Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği Bisiklet Şenliği büyük ilgi gördü. Sabah 09,30 itibariyle Bahçeyaka Mahallesi Kapalı Pazar yerinde toplanmaya başlayan bisiklet severlere günün anlam ve önemini hatırlatmak adına hatıra şapka ve tişört hediye edildi.

Evdirhan Kervansarayı'nda mola...

Doğa ve bisiklet tutkunlarına ev sahipliği yapan Döşemealtı ilçesindeki etkinliğe her yaştan insanlar katılırken Belediye Başkanı Turgay Genç bisikletçilerin toplanma alanına gelerek katılımcılara tek tek teşekkür etti. Bu yıl ikincisi düzenlenen şenlik hep birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle start aldı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı bisiklet şenliğinde ilk olarak Atatürk caddesine çıkan bisikletçiler 800 yıllık Evdirhan kervansarayında mola verdi. Burada ki molanın ardından yeniden Yeşilbayır mahallesine çıkan kalabalık, yol boyunca vatandaşlar tarafından alkışlandı.

10. Yıl Marşı eşliğinde 10 kilometre pedal çevirdiler...

Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik belediye minibüsünden çalınan 10'ncu Yıl Marşı ile sürerken 10 kilometrelik parkur Düzlerçamı Mesire alanında son buldu. Burada katılımcılara sandeviç ve ayran ikram edildi. Bisiklet şovlarının ve halk oyunları gösterilerinin yapıldığı etkinlik alanında yaşları 5 ile 12 arasında değişen 5 minik bisiklet severe 10 kilometrelik parkuru başarıyla tamamladıkları için bisiklet hediye edilerek ödüllendirildi. Yine katılımcılara verilen sırt numarası ile yapılan çekilişte 6 kişiye daha bisikletleri teslim edildi. Etkinlik bisiklet çekilişinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.