Döşemealtı'nda diş sağlığı seferberliği

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı'nda diş sağlığı seferberliği
Oluşturulma Tarihi: 21.11.2018

Döşemealtı'nda 19-25 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nda 4 kurum tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen projede ilçe merkezindeki anasınıfı ve ilkokullardaki 3 bin 500 çocuğa ağız ve diş sağlığı eğitiminin yanısıra diş taraması yapılıp, diş macunu ile diş fırçası dağıtılacak.

19-25 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nda Döşemealtı Belediyesi'nin de katkılarıyla Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya Diş Hekimleri Odası ve Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği işbirliğiyle diş sağlığı seferberliği başlatıldı. Proje kapsamında Döşemealtı İlçe merkezindeki ana sınıfı ve ilkokullardaki 3 bin 500 çocuğa ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim verilmesi amaçlanıyor.

AMAÇ FARKINDALIK

Diş sağlığı konusunda farkındalığı artırmak için gerçekleştirilen projede ilk eğitim çalışması, Yeniköy İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Döşemealtı Belediyesi'nde görevli diş hekimi Şenel Günal İltaş, diş sağlığı ve fırçalama yöntemleri konusunda öğrencilere bilgiler verdi, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Eğitim sonunda öğrencilere Döşemealtı Belediyesi'nde görevli diş hekimi Şenel Günal İltaş ile ilçedeki diğer diş hekimleri tarafından diş taraması yapıldı. Diş fırçası ve macun dağıtımına İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya'da katıldı.