Döşemealtı’nda el emeği pazarı açıldı

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı’nda el emeği pazarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: 29.1.2019

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçede yaşayan ev hanımlarının el emeği ürünlerini satarak aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Yeniköy Kapalı Pazar Yeri'nde kurdukları El Emeği Pazarı'nı gezerek alışveriş yaptı. Kadınlar, pazarın Döşemealtı Kent Meydanı'nda da kurulmasını teklif eden Başkan Genç'e alkışlarla teşekkür etti.

Döşemealtı Koruma, Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Zeynep Şardaş, Belediye Başkanı Turgay Genç'ten ilçede yaşayan kadınların ele emeği ürünlerini satabilmeleri için Yeniköy Pazar Yeri'nde stant açmak istediklerini iletti. Talebe duyarsız kalmayan Başkan Genç, kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satarak aile ekonomisine katkı sağlamaları için pazar yerini tahsis etti.

Bugün ilk kez kurulan stantları eşi ile birlikte gezen Başkan Turgay Genç, kadınlarla sohbet edip yaptıkları ürünlerden satın aldı. Meclis Üyesi Ramazan Bahşi ve CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Reşit Doğan'ın eşlik ettiği alışveriş ziyaretinde Başkan Genç, pazar yerinde sadece Cuma günleri yoğunluk olduğunu, diğer günlerde az kişinin stantlara gezebileceğini söyleyerek kadınlara Kent Meydanı'nda stant açmalarını önerdi.

Dernek Başkanı Zeynep Şardaş, Başkan Turgay Genç'e teşekkür ederek, “Şu an 23 kadınla birlikte ürünlerimizi satmak için stant açtık. Başkanımız bize ilçenin en güzel noktası olan Kent Meydanı'na davet etti. Bizleri çok mutlu etti. Yarından itibaren her gün ilçe meydanında stant açacağız. Bütün kadınlarımızı bekliyoruz. Tek şartımız ise ürünlerin tamamının kadınlarımızın kendi yaptığı el emeği ürünler olması” dedi.