Döşemealtı’nda Gençlik Bayramı

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı’nda Gençlik Bayramı
Oluşturulma Tarihi: 20.05.2016
Görüntülenme Sayısı: 1928

Döşemealtı'nda Gençlik Bayramı

Antalya'nın Merkez İlçeleri'nden Döşemealtı'nda Gençlik Haftası rüzgarı esiyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen Fener Alayı ve Konser programına yaklaşık 15 bin vatandaş katıldı.

Döşemealtı'nda ki Gençlik Haftası etkinlikleri Karizma şov grubunun nefes kesen gösterileriyle başladı. Adrenalin gösterileriyle ilgi odağı olan genç sporcular, kay kay şov, bisiklet şov ve basket şovlarıyla büyük beğeni kazandılar.

Döşemealtı'nda coşkulu fener alayı yürüyüşü...

Adrenalin grubunun gösterisinden sonra bu yıl ikincisi düzenlenen ve zaman zaman yağan yağmura rağmen kent meydanını dolduran binlerce vatandaş ellerinde meşale ve Türk bayraklarıyla Atatürk caddesin de yürüdü. Her yaştan katılımın olduğu yürüyüş de 500 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı. Esnaf ve vatandaşlarında desteklediği fener alayı yürüyüşü yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Birlik ve Beraberlik günü...

Fener alayı yürüyüşünün ardından tüm katılımcılar Döşemealtı Belediyesi tarafından kent meydanı yapılacak alanda toplandı. Gelin gibi süslenen ve dev sahnenin kurulduğu alan insan seline döndü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kürsüye çıkıp vatandaşlara birlik ve beraberlik mesajları veren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediğimiz Gençlik Haftası programına katılan ve destek veren herkese teşekkür ederim. Ülkemiz üzerinde içeriden ve dışarıdan oynanan kötü oyunlara milletimiz izin vermeyecektir. Tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının müsaade etmediği gibi” dedi.

Milletimizi korkutmak ve sindirmek isteyenler cevabını almıştır...

Artan terör olayları nedeniyle her geçen gün şehit haberleri geldiğine değinen Başkan Genç,”Ülkemizin her karış toprağı şehit kanlarıyla korunmuş ve bu günlere gelmiştir. Bundan sonra da vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için gözümüzü kırpmadan canımızı vermeye hazır olduğumuzu unutmasınlar. Bizi sindirmek ve korkutmak isteyenlere en güzel cevabı meydanlara toplanıp tek yürek olan yurttaşlarımız vermiştir” diye konuştu.

Sahneye ilk gelen sanatçı Sevcan Orhan oldu...

Başkan Turgay Genç'in konuşmasının ardından sahneye ünlü sanatçı Sevcan Orhan çıktı. Seslendirdiği güzel şarkılarla meydanı dolduran davetlileri coşturan Orhan'a Başkan Genç, Döşemealtı halısı hediye etti. Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül'de sahneden birlik ve beraberlik mesajı vererek 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Volkan Konak sevgisi...

Gecenin sonunda sahneye bu kez de Karadeniz'in sevilen sesi Volkan Konak çıktı. Yaklaşık 1 saat sahne de kalan sanatçı seslendirdiği şarkılar kadar okuduğu şiirler ve verdiği toplumsal mesajlarla da dikkat çekti. Ünlü sanatçıya Döşemealtı Belediye Başkanı Döşemealtı halısı hediye ederken, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'da tebrik etti.

Herkes tek yürek...

Döşemealtı Belediyesi'nin düzenlediği fener alayı yürüyüşüne Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP İl Başkanı Semih Esen, CHP Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Zekeriya Altun,CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Antalya'nın çeşitli ilçelerinden gelen misafirler katıldı.