Döşemealtı'nda “Gençlik Haftası’ kutlamaları

Anasayfa»Haberler» Döşemealtı'nda “Gençlik Haftası’ kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: 22.5.2017

Döşemealtı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Gençlik Haftası etkinlikleri bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Yağış nedeniyle Fener Alayı ve Koray Avcı konseri iptal edilirken hafta sonu yapılan bisiklet şenliği ve doğa yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Hafta sonu Döşemealtı Kent Meydanı'nda buluşan 7'den 70'e onlarca bisikletsever, 10 kilometrelik parkur için kayıt yaptırıp şapka, tişörtlerini giydi ve bisikletlerini Türk bayraklarıyla süsledi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen bisiklet şenliğinin startını Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç verdi.

Katılımcımlar Atatürk Caddesi üzerinden ilçenin ilk ve tek bisiklet yolu olan Şehit Mustafa Gürcan Caddesi'ni boydan boya geçip yeniden ilçe merkezine döndü. Vatandaşlar yol boyunca bisikletlilere alkışlarla destek verdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte belediye minibüsünden 10'ncu Yıl Marşı çalınırken, 10 kilometrelik parkur Düzlerçamı Mesire Alanı'nda son buldu.

Burada katılımcılara yemek ikram edilirken halk oyunları gösterisi ve akrobatik bisiklet şovları yapıldı. Daha sonra yapılan çekilişle 15 kişiye bisiklet ve 40 kişiye satranç takımı hediye edildi.

Antik Döşemeyol'da ‘Doğa Yürüyüşü'

Gençlik haftası etkinlikleri kapsamında bisiklet şenliğinin ardından bir de doğa yürüyüşü düzenlendi. Döşemealtı'nın yanı sıra Antalya'dan da doğa tutkunlarının katıldığı yürüyüşte onlarca kişi bir araya geldi. İlçeye adını veren Antik Döşeme Yol'da yürüyüş yapan doğaseverler gezi boyunca fotoğraf çekip, video kaydı yaptı.