Döşemealtı'nda 'Hasta Nakil' hizmeti

Anasayfa»Haberler» Döşemealtı'nda 'Hasta Nakil' hizmeti
Oluşturulma Tarihi: 13.11.2017

Döşemealtı Belediyesi'nin hasta nakil ambulansı ile 2 yılda 361 hasta evlerinden alınarak sağlık kuruluşlarına taşındı.

Döşemealtı Belediyesi geçtiğimiz yıl faaliyete geçirdiği hasta nakil ambulansıyla; acil müdahale gerektirmeyen, stabil yatağa bağımlı ancak sedyeyle nakledilmesi gereken hastaların evden hastaneye, hastaneden eve ulaşımları konusunda büyük bir eksikliği giderdi.

HASTA NAKLİNDE KOLAYLIK

Yaşlı, engelli, yatağa bağımlı, tam ya da kısmi felçli olan hastalar ile yatarak taşınması gereken vatandaşların nakillerini sağlayan ambulans hizmetinden yararlanmak isteyenler, 421 30 55 numaralı telefondan belediye sağlık birimine ulaşıyor. Hafta içi mesai saatlerinde hizmet veren ambulans, talepler doğrultusunda hastalara yönlendiriliyor. Döşemealtı Belediyesi 2016 yılında bu yöntemle 141 hasta nakli gerçekleştirirken, 2017 yılının ilk 10 ayında bu sayıyı 220'ye çıkardı. Toplamda 361 hasta, çeşitli sağlık kurumlarına nakledilmiş oldu.

EKİP GÖREV BAŞINDA

Kısmi felçli babası ve kız kardeşiyle yaşayan ve 10 yıldır şeker hastası olan Arzu Pörbelek, hastalığı nedeniyle sağ bacağını kaybetti. Tedavi ve kontroller için hastaneye gitmesi gereken ancak ulaşım imkanı bulunmayan Pörbelek için yakınları, belediyeye ulaşarak ambulans desteği istedi. Talebe yanıt veren belediye sağlık ekibi, Pörbelek'i Yeniköy Mahallesi'ndeki evinden alarak hastaneye götürdü. Pörbelek, tedavisinin ardından tekrar evine getirildi. Arzu Pörbelek ile eniştesi Murat Kayalı, “Belediyemizin bu hizmeti hasta ve hasta yakınları için büyük kolaylık. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e teşekkür ediyoruz” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Hasta nakil ambulansının ilçemizde büyük bir eksikliği giderdiğini belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Geçtiğimiz yıl, sosyal belediyecilik hizmetlerimize bir yenisini daha ekleyip bir hasta nakil ambulansını belediye bünyesine kattık. Hastaların evden hastaneye, hastaneden eve ulaşımlarını güvenli bir şekilde sağlıyoruz. Bu hizmetle hasta ve hasta yakınlarından olumlu tepkiler alıyoruz” dedi.