Döşemealtı’nda kış hazırlıkları başladı

Anasayfa»Haberler» Döşemealtı’nda kış hazırlıkları başladı
Oluşturulma Tarihi: 12.9.2017

Döşemealtı Belediyesi, kış mevsimi öncesi olası sel ve su baskınlarına karşı çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. İlçenin bir çok noktasında yağmursuyu drenaj hattının olmaması nedeniyle sel baskınlarının önüne geçilebilmesi amacıyla düdenlerde oluşan çamur birikintileri özel bir çalışma ile temizlenmeye başladı.

Döşemealtı Belediyesi, kış mevsimi öncesi vatandaşların daha rahat ve konforlu bir kış geçirmeleri için gerekli hazırlıklarını sürdürüyor. Özellikle her yağmur sonrası sular altında kalan Çığlık Mahallesi yolu Şehit Ahmet Küçükadalı Caddesi üzerinde yer alan ve zamanla toprakla kapanan düdende çalışmalar devam ediyor.

Çalışmalarını yol seviyesinden 15 metre aşağıda sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 3 metre çapında ve 1 metre genişliğinde girişi bulunan, 3 bölümden oluşan ancak zamanla toprakla kapanan düdenden tonlarca balçık çıkardı. Bu kış mevsiminde çalışmaların tamamlanmasıyla yağmur sularının düdenlere gitmesi sayesinde su baskınlarının önlenmesi hedefleniyor.

İlave köprü trafiği rahatlattı

Döşemealtı Belediyesi'nin bölgede yaptığı çalışmalar bununla sınırlı değil. İlçe merkezini, Bahçeyaka Mahallesi üzerinden Çığlık'a bağlayan ancak eski ve güvenli olmayan 1 kilometrelik yolun alt yapısını tamamlayarak asfaltladı. Yeniköy Mezarlığı'na kadar olan bölümde yer alan eski köprüye bakım yapıldı ve ihtiyaca cevap vermesi için de genişletildi.

11 metrelik yeni su kulesi

Yol içerisinde kalan ve tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan 9 metre yüksekliğindeki eski su kulesi de yıkılacak. Yerine yapılacak 11 metre yüksekliğindeki su kulesi için çalışmalara başlandı. Son düzenlemelerle birlikte Çığlık, Ayanlar ve Aydınlar Mahallelerine giden yol 6 metre daha genişletilmiş olacak.