Döşemealtı’nda Kitap Günleri başlıyor

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı’nda Kitap Günleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: 23.07.2019
Görüntülenme Sayısı: 1244

Döşemealtı Belediyesi'nin katkılarıyla ilk kez düzenlenen "Döşemealtı Kitap Günleri" 26 Temmuz Cuma günü Döşemealtı Kent Meydanı'nda ziyarete açılıyor. 30'a yakın yayınevinin katılacağı Döşemealtı Kitap Günleri 8 Ağustos'a kadar ziyarete açık olacak.

Döşemealtı Belediyesi'nin ilçede kültür sanat alanındaki boşluğu doldurmak adına başlattığı çalışmalar meyvesini veriyor. Bu anlamda Döşemealtı Belediyesi, Halk Tiyatrosu'nun ardından kitapseverleri bir araya getiriyor. Döşemealtı Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği Döşemealtı Kitap Günleri 26 Temmuz Cuma günü Kent Meydanı'nda ziyarete açılıyor.

15 YAZAR İMZA ATACAK

Pegasus, Can, Epsilon, İletişim, Doğan, Yakamoz, Elma, Alfa, Everest, Kırmızı Kedi, Siyah Beyaz, 5 Şubat, Altaylı, Ayata, Cadı, Sonsuz, Kırıntı, Uzay, National Coğrafi, Beta Kids, Nova Kids, Akıl Oyunları, Poyraz, Rumeli, Kavim, Paydos, Kesit ve Kaldırım gibi seçkin yayınevlerinin katılacağı Döşemealtı Kitap Günleri boyunca 15 yazar imza gününe gelecek. Yazarlar arasında Bekir Öztürk, Osman Ünal, Ömer Güngör ve Mehmet Tolga Uluaydın gibi isimler yar alıyor.

OKUMA ETKİNLİKLERİ

Kitap Günleri için Kent Meydanına kurulacak olan platformun bir parçası olan etkinlik alanında her gün çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik yarışmalar, eğlence programları, müzik dinletileri yapılacak. Çocukların okuma alışkanlığı kazanması için hikaye/öykü okuma, masal anlatma yarışmaları yapılacak ve her yarışmadan sonra ödüller verilecek.

HEMŞEHRİLERİMİZ DAVETLİDİR

Kitabın, insanlığın en değerli hazinesi olduğunu söyleyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, şehirlerin ruhunu sadece altyapıyla üstyapının değil, sanatsal ve kültürel etkinliklerin de oluşturduğunu belirtti. Başkan Genç" Her yıl geleneksel hale getirmeyi planladığımız Kitap Günlerine tüm halkımız davetlidir " dedi.