Döşemealtı'nda köprüler yenileniyor

Anasayfa»Haberler» Döşemealtı'nda köprüler yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: 9.11.2017

Döşemealtı Belediyesi, ilçe genelinde ihtiyaçlara cevap veremeyen ve tehlike yaratan köprüleri yeniliyor.

YOL İHTİYACI

Döşemealtı Belediyesi, vatandaşların yol ve ulaşımla ilgili talep ve beklentilerini karşılamak için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Bahçeyaka Mahallesi Kapalı Pazar Yeri ile yapımı süren Müze Cami ve Merkez Park'ın bulunduğu 603 Sokak'taki köprüyü yeniliyor. Özellikle pazarın kurulduğu Cuma günlerinde yayalar ve araç sürücüleri için tehlike yaratan köprünün zeminle eşitlenmesi için yıkımına başlandı. Yerine ise 6 metre genişliğinde 10 metre uzunluğunda yeni köprü yapılacak. Çalışmalar kapsamında Müze Cami ile Merkez Park'ın çevresi de asfaltlanacak.

ÇIĞLIK YOLU GENİŞLETİLDİ

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu çerçevede daha önce Çığlık Mahallesi yolu Şehit Ahmet Küçükadalı Caddesi üzerinde bulunan ve zamanla toprakla kapanan düdende çalışmaları tamamladı. İlçe merkezini Bahçeyaka Mahallesi üzerinden Çığlık'a bağlayan, eski ve güvenli olmayan 1 kilometrelik yolun alt yapısı tamamlanarak asfaltlandı. Yeniköy Mezarlığı'na kadar olan bölümde yer alan eski köprüye bakım yapıldı ve genişletildi.

KÖPRÜDE 2'NCİ ETAP

Genişletilen yolun içinde kaldığı için yıkılan 9 metre yüksekliğindeki eski su kulesinin yerine 11 metre yüksekliğinde yenisi yapıldı. Su kulesinin taşınmasıyla birlikte köprü genişletme çalışmalarının 2'nci etabına başlandı ve köprünün betonu döküldü.