Döşemealtı’nda Nevruz ateşi yanacak

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı’nda Nevruz ateşi yanacak
Oluşturulma Tarihi: 10.03.2022
Görüntülenme Sayısı: 483

Döşemealtı, Has Yörükler Derneği ile Döşemealtı Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği Nevruz Bayramına hazırlanıyor. 20 Mart Pazar günü Bahçeyaka Mahallesi Kapalı Cuma Pazarı yanında Nevruz Ateşi'nin yakılmasıyla başlayacak olan etkinlik Halk oyunları gösterisi, konserler ve yemek organizasyonuyla devam edecek.

Türk Kültüründe önemli bir yere sahip olan Osmanlı döneminde Yörük Bayramı olarak da anılan Nevruz (Yeni Gün) doğanın uyanışı bayramı için Döşemealtı'nda hazırlıklar sürüyor. Döşemealtı Belediyesi ile kısa süre önce kurulan ve ilk büyük etkinliğini yapacak olmanın heyecanını yaşayan Has Yörükler Derneği arasında imzalanan protokol ile Nevruz Bayramı ilçede büyük bir coşkuyla kutlanacak.

Has Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Ateş, dernek kurucusu Teslime Tosun tüm Antalya'yı 20 Martta düzenlenecek Nevruz Bayramı etkinliğine davet etti. Başkan Mustafa Ateş, “Baharın habercisi, kardeşlik ve barışın simgesi Nevruz Bayramına herkesi davet ediyoruz. “ dedi. 20 Mart Pazar günü Nevruz ateşinin yakılmasıyla başlayacak olan etkinlikte Uğur Önür ve Emre Dayıoğlu konser verecek. Halk oyunları ekibi de yöresel kıyafetleriyle etkinlikte yerini alacak.