Döşemealtı’nda ‘Şehitler Korusu’ oluşturuldu

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı’nda ‘Şehitler Korusu’ oluşturuldu
Oluşturulma Tarihi: 18.04.2016
Görüntülenme Sayısı: 1962

Döşemealtı Belediyesi bünyesinde kurulan ve Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği tarafından ödüle layık görülen Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) üyeleri bir ilki gerçekleştirerek Döşemealtı'nda ‘Şehitler Korusu' oluşturdu. Antalyalı yada ailesi halen Antalya'da yaşayan şehit polis ve askerlerin adını yaşatmak üzere “Her Can Bir Fidan' sloganıyla yola çıkan Genç Vekiller 196 asker ve 59 polis toplam 255 şehit için 5 dönüm alanda fidan dikimi gerçekleştirdi. Şehitler Korusu'nun ilk fidanını Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve İlçe Kaymakamı Mehmet Baygül dikti.

DÖGEM'in Kültür ve Sosyal Yaşam Alanı Projesi'nin ilk aşaması olan Birlik ve Kardeşlik Korusu için Döşemealtı ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde fidan dikimi gerçekleştirildi. Döşemealtı Gençlik Meclisi, Antalya Barosu Genç Avukatlar Meclisi, Akdeniz Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen fidan dikim törenine Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Belediye Meclis Üyeleri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlerimize saygı...

DÖGEM Proje Koordinatörü Caner Erdoğan, Döşemealtı Belediyesi'nin katkılarıyla özel bir organizasyon yaptıklarını söyledi. Erdoğan “Şehit verdiğimiz her bir canımız Döşemealtı'nda bir fidan olarak gönüllerimizde filizlenecektir. Onlar bizim birliğimizin ve kardeşliğimizin sembolleri olacaklardır. Projenin sonraki aşamasında proje alanına tüm asker, polis ve sivil şehitlerimiz için vefa görselleri de eklenecektir' bilgisini verdi.

Şehitlerimizi unutmayacağız...

Hazırlanan projenin çok özel ve anlamlı olduğuna dikkat çeken Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, içinde bulunduğumuz süreçte çok acı dolu günler yaşadığımızı ve her gün şehit haberleri aldığımızı söyledi. Terörü lanetleyen Başkan Genç, “Antalyalı ya da ailesi halen Antalya'da ikamet eden 196 asker ve 59 polis vatan uğruna şehit olmuştur. Ailelerine sabır diliyorum. Onlar bizler için vatan için kanlarının son damlasına kadar mücadele etmişlerdir. Biz de diktiğimiz fidanlarla hiçbirini unutmayacağız”dedi

Şehit polis memuru için zeytin fidesi dikti...

Başkan Genç, Döşemealtı'nın pırıl pırıl gençlerinin ilçenin geleceğine yön vermesi düşüncesiyle kurulan DÖGEM projesinde yer alan gençlerin hazırladıkları projeyle kendisini şaşırtmadığını söyledi. Genç, “Gençler geleceğimiz.Sizlerin başarısı ve ufkunun açılması önemliydi. Siz de yaptığınız çalışmalarla bunu gösteriyorsunuz” diye konuştu. Başkan Genç daha sonra önceki gün şehit düşen polis memuru Hıdır Gençaslan adına zeytin fidanı dikti.

Hain gözler ve eller başarılı olamayacaktır...

Geçmişte bu ülkenin topraklarının kanla sulandığını belirten Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, bugün de yaşanan terör olayları nedeniyle şehit haberleri aldığımızı söyledi. Baygül, “Hain gözler eller ne yaparsa yapsın her zerresi şehit kanıyla sulanmış bu topraklarda hiçbir melun düşüncenin filizlenmesine izin vermeyeceğiz. Bunun en önemli göstergesi şehitlerimiz adına hazırladığınız projelerdir” dedi. İlçe Kaymakamı Mehmet Baygül, konuşmasının ardından Döşemealtılı şehit Mehmet Erkuş adına zeytin fidanı dikti.

Şehitler korusu ay yıldız oldu...

Konuşmaların ardından Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Turgay Genç, Belediye Meclis Üyeleri, belediye bürokratları ve genç vekiller birlikte fidan dikip toprağı suladı. Şehitlerin isimleri de ağaçlara asıldı ve fidanların her birine Türk bayrağını simgeleyen ay ve yıldızlı balonlar takıldı.