Döşemealtı’nın gençleri DÖGEM ile parlıyor

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı’nın gençleri DÖGEM ile parlıyor
Oluşturulma Tarihi: 2.08.2018
Görüntülenme Sayısı: 1122

Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin (DÖGEM) genç vekilleri bir yandan Antalya'nın tarihini, kültürünü yerinde tanırken, diğer yandan Avrupa'nın çeşitli ülkelerine giderek Döşemealtı'nın ve Antalya'nın tanıtımını yapıyorlar.

Temmuz ayında bir çok kültürel tanıtım ve etkinlik gezisine katılan Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) genç vekilleri Demre, Kaş, Kemer, İbradı ve Alanya'da hem yerel yönetimleri ziyaret edip çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıyor hem de gittikleri bölgenin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini yerinde görüyor.

Eğlenmeyi ihmal etmediler

DÖGEM genç vekilleri Olimpos Antik Kenti'ni gezdikten sonra Olimpos sahilinde denize girerek eğlendi. Antik dönemde Likya'nın önemli kentlerinden biri olan Phaselis'i ziyaret eden genç vekiller, tarihi kalıntılar arasında geçmişe yolculuk yaptı. Merkeze en uzak ilçelerden İbradı'yı da görme fırsatı yakalayan DÖGEM üyeleri, bölgenin başlıca değerlerinden Kadı Konakları, Düğmeli Evler, Ormana Evleri ve Altınbeşik Mağarası'nı gezdi.

Genç vekiller Avrupa'da

Daha önce birçok gence yurt dışı deneyimi kazandıran Döşemealtı Gençlik Meclisi, 3 üyesini daha Avrupa'ya yolladı. Genç vekiller Reyhan Çetin, Dilara Yılmaz ve Buse Yılmaz, Avrupa Gönüllü Hizmeti projesi kapsamında Romanya'nın Arad şehrindeki gençlik festivaline katıldı. Diğer üyelerden Emre Ünlü, Ela Nur Yıldırım, Zuhal Özsoy ve Halil İbrahim Kayalı ise Avrupa Gönüllü Hizmet Projesi kapsamında 1 aylığına Romanya'ya giderek orada bulunan gençlik dernekleriyle ortak çalışmalarda bulunacak.

Döşemealtı'nın en büyük zenginliğinin gençler olduğunu ve onlara yapılan yatırımın hem bölgeye hem de ülkeye yapıldığını söyleyen Başkan Turgay Genç, “4 yıl önce büyük hayallerle kurduğumuz DÖGEM, bugün gençlik projeleri içerisinde Türkiye markası haline geldi. Bölgemiz gençleri DÖGEM bünyesinde sosyal, kültürel, sanatsal her alanda kendi bağımsız kararlarını alıp uyguluyor bize de onları desteklemek düşüyor” dedi.