Döşemealtı'nın Halı Tarlaları Dünya Basınında

Anasayfa» Haberler» Döşemealtı'nın Halı Tarlaları Dünya Basınında
Oluşturulma Tarihi: 15.08.2019
Görüntülenme Sayısı: 1894

Döşemealtı'nın halı ve halı tarlalarının görsel şöleni, dünyanın önde gelen basın kuruluşları tarafından büyük bir ilgi ile takip ediliyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarının gözdesi haline gelen halı tarlalarındaki birbirinden farklı renkleri,uluslararası ajansların foto muhabirleri çektikleri karelerle dünyaya tanıttı

Yörük kültürünün simgesi Döşemealtı halısı ile halı tarlaları, dünyanın önde gelen basın kuruluşlarının gözdesi oldu. Yabancı ajansların çektiği fotoğraflar, Washington Post, CorriereDella Sera, NBC News gibi yabancı kuruluşlar tarafından paylaşıldı. İngilizce yayın yapan TRTWORLD ise belgesel niteliğinde tanıtım yaptı. Reuters, EPA, GettyImage gibi tanınmış kuruluşlar da halı tarlalarının renkli dünyasını takipçilerine aktardı.

ULUSLARARASI BASININ GÜNDEMİNDE

Döşemealtı Halısını ve Halı Tarlalarını görüntülemek için ilçeye gelen uluslararası ajansların foto muhabirleri çektikleri fotoğrafları Amerika'dan, Avrupa'ya Uzakdoğu'dan Afrika'ya milyonlarca takipçisiyle paylaştı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar on binlerce beğeni yüzlerce yorum aldı. Ev hanımlarının tezgahlarda dokudukları halıları da görüntüleyen dünyaca ünlü haber ve fotoğraf ajansları, abonelerine ve sosyal medya takipçilerine teknik bilgiler verdi.

SARMAŞIK KLİBİ ÇEKİLDİ

Şarkıcı Mabel Matiz ise, 'Maya' adlı albümünde yer alan 'Sarmaşık'ın video klibini halılarıyla dikkat çeken Döşemealtı ilçesinde çekti. Temmuz ve ağustos aylarında halı tarlasına dönen ilçenin görsel atmosferini değerlendiren Matiz'in yeni video klibi müzik kanallarında milyonlarca insana ulaştı.

BELGESEL NİTELİĞİNDE ÇEKİMLER

Bir çok vatandaş, akademisyen ve fotoğraf sanatçısının da uğrak mekanı haline gelen Döşemealtı Halı Tarlalarını son olarak Arapça yayın yapan TRT Arabi kanallarının muhabirleri görüntüledi. Ev hanımlarının tezgahlarda dokudukları halıları görüntüleyen TRT Arabi muhabirleri, belgesel niteliğinde çekimler gerçekleştirdi.

PASTEL RENGE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Döşemealtı İlçesi kültürel zenginliklerinin yanında iklim avantajı nedeniyle de halı ticareti yapan esnafın bir numaralı tercihi oldu. Farklı illerde dokunan halılar Döşemealtı'na getirilerek Toros Dağlarının etrafında ki tarlalarda güneş altında pastel renge dönüştürülüyor. Yüz binlerce dönüm arazi üzerine tek tek serilen on binlerce halı, bir yandan Anadolu'nun kültürel zenginliğini gösterirken diğer yandan da ortaya yağlı boya tablolarını aratmayacak görüntüler çıkıyor.

TANITIMA KATKI

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Bir yandan Yörük kültürümüz olan Döşemealtı Halımız diğer yandan da iklim avantajlarımız nedeniyle İlçemize kurulan Halı Tarlaları ile yerel, ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarını bilgilendiriyoruz. Amacımız İlçemizi, Antalyamızı ve Türkiyemizi en güzel şekilde tanıtmak” dedi.