Döşemealtı'nın ilk bisiklet yolu açılıyor

Anasayfa»Haberler» Döşemealtı'nın ilk bisiklet yolu açılıyor
Oluşturulma Tarihi: 6.9.2016

Altyapısı tamamlanarak Avrupa standartlarına kavuşturulan Şehit Mustafa Gürcan Caddesi'nde Döşemealtı'nın ilk bisiklet yolu da faaliyete geçiyor.

Döşemealtı Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı Şehit Mustafa Gürcan Caddesi'nde çalışmalar sona yaklaşırken, ilçenin ilk bisiklet yolu da gün sayıyor. Yaklaşık 1 ay önce çalışmalara başlanan bisiklet yolunun çizgileri, yönlendirme okları, bisiklet logosunun yerleştirileceği alanlar tamamlanırken, yaya-araç trafiğini ayırarak güvenliği sağlayan delinatörler monte edildi. Gidiş-geliş 4 bin 400 metre uzunluğa sahip olan bisiklet yolu Eylül ayı sonuna kadar tamamlanmış olacak.

Avrupa standartlarında yol

Telefon, elektrik, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur şebekesi çalışmaları tamamlandıktan sonra Döşemealtı Belediyesi'nce asfalt ve kaldırım çalışmaları tamamlanan Şehit Mustafa Gürcan Caddesi, Avrupa standartlarında hizmet veriyor. Yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğundaki yola 11 bin 150 ton sıcak asfalt dökülürken, kaldırımlar için 20 bin metre bordür ve 8 bin metrekare parke taşı kullanıldı.

15 metrelik dekoratif kemer

Şehit Mustafa Gürcan Caddesi'nde peyzaj düzenlemesi, bağlantı yollarının asfaltlanması ve Osmangazi Caddesi ile kesişen kavşağın yapım çalışmaları ise sürüyor. Caddenin Osmangazi Caddesi'yle kesiştiği kavşağa 15 metre yüksekliğinde Döşemealtı'nı simgeleyen dekoratif bir kemer yapılacak.