Döşemealtı’nın yıldız oyuncuları

Anasayfa»Haberler» Döşemealtı’nın yıldız oyuncuları
Oluşturulma Tarihi: 17.10.2016

Tiyatro oyunculuklarının yanı sıra sinema, dizi ve reklam filmlerinde boy gösteren Müfit Kayacan, Murat Ercanlı ve Yaşar Aydınlıoğlu, bu sezondan itibaren Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu'nda sahneye çıkacak.

Bu yıl kurulan ve ilçede bir ilk olma özelliği taşıyan Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu (DHT), birçok ünlü oyuncuyu bir araya getirdi. Ramazan ayında mahallelerde sergiledikleri ortaoyunları ile ilk kez seyirci karşısına çıkan DHT, Ekim ayı itibariyle yeni sezon hazırlıklarını tamamladı. Kadrosu birbirinden yetenekli oyunculardan oluşan DHT, sinema, dizi ve reklam filmlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan oyuncularıyla dikkatleri çekiyor.

MÜFİT KAYACAN

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nda (ABT) uzun yıllar oyunculuk ve yönetmenlik yapan, sanat yönetmenliği görevini başarıyla sürdüren Müfit Kayacan, Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu'nun başına geçti. Antalya'da tiyatro denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Kayacan, oyunculuğuyla olduğu kadar idari yönetimdeki tecrübesiyle DHT'nin kurumsallaşması için ter dökecek.

Şu sıralar hayli popüler olan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz adlı dizide Feridun karakterini canlandıran Müfit Kayacan, Kasım ayında vizyona girecek Cesur ve Güzel adlı dizide ise Rıfat olarak karşımıza çıkacak.

Birçok reklam filminde de başarıyla rol alan Kayacan, yakın dönemde önemli sinema filmlerinde de görev aldı. Kayacan, bu yıl Altın Portakal Film Festivali'nin yarışma filmlerinden Mehmet Can Mertoğlu'nun yönettiği Cannes ve Adana Altın Koza Film Festivali'nden bol ödülle dönen Albüm adlı filmde Cemal rolünü oynuyor. Önümüzdeki günlerde vizyona girmesi beklenen Onur Ünlü'nün Kırık Kalpler Bankası adlı filminde ise Kayacan'ı Bülent rolünde izleyeceğiz. Kayacan, yakın zamanın çok ses getiren yapımlarından Abluka adlı filmin oyuncu kadrosunda da yer almıştı.

MURAT ERCANLI

DHT'nin oyuncu kadrosundaki tecrübeli isimlerden biri olan Murat Ercanlı ise özellikle son yıllarda korku filmlerinin aranan yüzü olarak karşımıza çıkıyor. Azazil adlı korku filmleri serisinin başrolünde Rahman Hoca olarak izlediğimiz Ercanlı, diğer korku filmleri Hannas ve Nefrin'in yanı sıra 25 Kasım'da vizyona girecek Kuyu filminde de izleyiciyi korkutacak. Ercanlı, daha önce Çalsın Sazlar ve Kardeşim Benim gibi birçok filmde rol üstlenmişti. Ercanlı'nın başrolünü Yusuf Atala ile paylaştığı Mezeci Çırağı adlı film ise gelecek yıl vizyona girecek.

TV'lerin beğenilen dizilerinden Muhteşem Yüzyıl, Kösem Sultan, Çalıkuşu, Yunus Emre ve Arka Sokaklar'da da karşımıza çıkan Murat Ercanlı, yakın zamanda birçok reklam filminde de oynadı.

YAŞAR AYDINLIOĞLU

Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu'nun bir diğer ünlü oyuncusu ise Yaşar Aydınlıoğlu. Özellikle TV dizilerinin vazgeçilmez oyuncularından biri olan Aydınlıoğlu, Muhteşem Yüzyıl'da Turgut Reis, Filinta'da Redif Paşa, Ezel'de ise İskender Bey rollerini canlandırdı. Ünlü oyuncu daha önce aralarında Kurtlar Vadisi, Adanalı, Akasya Durağı ve Arka Sokaklar'ın da bulunduğu çok sayıda dizide görev aldı.

Halen çekimleri süren Tutsak adlı filmin başrolünde oynayan Aydınlıoğlu, Yağız Alp Akaydın'ın yeni filmi Kötü Çocuk'un oyuncu kadrosunda da yer alacak. Yaşar Aydınlıoğlu, birçok reklam filminde de oynamıştı.