‘Dünden Bugüne Döşemealtı’ fotoğraf yarışması sonuçlandı

Anasayfa» Haberler» ‘Dünden Bugüne Döşemealtı’ fotoğraf yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: 23.07.2018
Görüntülenme Sayısı: 1709

Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) tarafından düzenlenen “Dünden Bugüne Döşemealtı” konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Döşemealtı'nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin fotoğraflandığı yarışma büyük ilgi gördü. 68 fotoğraf sanatçısının 250 eserle katıldığı yarışmada Kutsal Doğan'ın “Ariassoss” isimli fotoğrafı birincilik, Hasan Serbest'in “Döşemealtı'nda Su Kaynağı” isimli fotoğrafı ikincilik, Hasan Güzel'in “Bereket” isimli fotoğrafı üçüncülük, Özgür Donmaz'ın ‘Ocak' isimli fotoğrafı ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Yarışmada ayrıca 48 fotoğraf sergilenmeye değer bulundu.

BATAB tarafından organize edilen ‘Dünden Bugüne Döşemealtı' fotoğraf yarışmasında birbirinden güzel fotoğrafları derecelendirmek için toplanan jüri üyeleri Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı ve BATAB Müdürü Mustafa Gürbüz, Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nden Doç. Dr. Uğur Günay ve Yrd. Doç. Dr. Nafia Özdemir Hanyaloğlu, Antalya Fotoğrafçılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Karakaş, Grafik Sanatçısı Himmet Öcal ile grafik ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Boyacı saatler boyunca en güzel fotoğrafı seçebilmek için uğraştı.

Ödül olarak birinciye 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL, mansiyona 250 TL ve sergilemeye değer 48 esere 50'şer TL verilecek. Yarışmada dereceye girenlere önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle ödülleri dağıtılacak. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç katılan tüm fotoğraf sanatçılarına teşekkür ederken, “Amacımız ilçemizin tarihi, kültürel ve doğa güzelliklerini sanatçı gözüyle ortaya çıkartmaktı. Üyesi olduğumuz BATAB bünyesinde ilkini düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasında 68 ayrı kişinin çekmiş olduğu 250 fotoğraf yarıştı. Katılan ve emek veren herkese teşekkür eder, dereceye girenleri kutlarım” dedi.