“Dünden Kalan” ilk kez Döşemealtı’nda

Anasayfa»Haberler» “Dünden Kalan” ilk kez Döşemealtı’nda
Oluşturulma Tarihi: 16.3.2017

Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu'nun hazırlıklarını sürdürdüğü iki yeni oyundan biri olan “Dünden Kalan”, Türkiye prömiyerini 27 Mart'ta yapacak.

Kısa adı DHT olan Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu, 2 yeni oyunu birden sahneye koymaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Sarı'nın yönettiği yeni oyunlar, Mart sonunda izleyiciyle buluşacak.

Sıkı bir tempoda çalışılan “Baş Belası” adlı oyun, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde ilk gösterimini yapacak. Sam Bobrick'in yazdığı komedi oyununda, bir ruh hastasının tedavi için geldiği psikiyatrist çifti çileden çıkarması konu ediliyor. Oyunda “baş belası” Ethan Stackler rolünü, ünlü oyuncu Murat Ercanlı canlandırıyor.

DHT'nin bu ay sonunda sahneye koyacağı ikinci oyun ise İstanbul Devlet Tiyatroları sanatçısı Cem Zeynel Kılıç'ın yazdığı “Dünden Kalan.” DHT'nin diğer oyunlarının aksine “Dünden Kalan” dram öğeleri içeriyor. Murat Sarı yönetiminde yoğun bir tempoda provaları devam eden oyun, 31 Mart 2017 tarihinde ve Türkiye'de ilk kez Döşemealtı seyircisinin karşısına çıkacak. “Dünden Kalan”ı ilk defa sahneleyen ekip olmaktan gurur duyduklarını belirten Yönetmen Murat Sarı, “Her insanın geçmişinde kalan bir ilk vardır. Dünden Kalan, işte bu ilkin bir gün çıkıp geleceği hayalini işliyor” dedi.