Ekşili Mahallesi’ne Gençlik Kütüphanesi

Anasayfa» Haberler» Ekşili Mahallesi’ne Gençlik Kütüphanesi
Oluşturulma Tarihi: 29.03.2022
Görüntülenme Sayısı: 799

Antalyaspor kütüphanesi törenle hizmete girdi.

Döşemealtı Belediyesi'nin de proje ortağı olduğu Antalyaspor ve ANTGİAD Gençlik Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Döşemealtı Belediyesi'nin bina desteğinin yanı sıra çevre düzenlemesi ve çevresine kilitli parke taşı yapımını üstlendiği proje kapsamında hizmete giren Gençlik kütüphanesinin açılışına Belediye Başkanı Turgay Genç'in yanı sıra Fraport TAV Antalya Spor Başkanı Aziz Çetin, ANTGİAD Başkanı Osman Sert ile Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder, Bilim Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, Antalyaspor ve ANTGİAD Yönetim kurulu üyeleri, Antalyaspor dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Çok mutlu olduğumuz bir an. Döşemealtımız hakikaten Antalya'nın Kuzeyin yıldızı olarak son 10 yılda kente damgasını vurdu. Kentin markası ve yeni yaşam alanı olma yolunda çok ciddi atılımlar yaptı. Bu bölgenin Belediye Başkanı olarak çok gururluyum. Her köşesi güzelliklerle dolu, doğasıyla, kültürüyle, değerleriyle dolu olan Döşemealtı'mız da Ekşili Mahallemizin de ayrı bir özelliği, ayrı bir güzelliği var” dedi.

Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu güzel projesi kapsamında Antalyasporumuz ve Genç İş Adamlarımız (ANTGİAD) ile birlikte Döşemealtı Belediyesi olarak projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Burada yaşayan çocuklarımızın bilime, bilgiye ve geleceği taşınması anlamında hem bu kütüphanenin açılması, hem de Antalyaspor kültürü değeriyle büyümesi çok değerli. Kentimizin yani bizim markamız olan Antalyaspor çatısı altında yine kentimizin yetiştirdiği değerli iş insanlarımızın sunduğu bu güzel tesisin açılışını yapmaktan gerçekten büyük mutluluk duyuyorum. Emeği geçen herkese Döşemealtı halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı olsun.”

Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin, Şehrin ilgisine mazhar olmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Antalyaspor kentin en önemli sivil toplum örgütlerinden biri. Kentimizle ilgili ne yapılacaksa diğer kurumlarımızla birlikte onu yapmaya gayret gösteriyoruz. Atatürk'ün deyimiyle 'Dünyanın en güzel şehri'ne layık olmaya çalışıyoruz. Projeye destek verenlere teşekkür ediyoruz” dedi. ANTGİAD Başkanı Osman Sert kütüphaneler ile çocukların gözündeki ışığın daha da artacağını ve ülkenin geleceğini aydınlatacağını söylerken, Vali Yardımcısı Şahin Sezgin, proje sayesinde spor ve kitabın buluşturulduğunu anlattı.