Emekçi Bakkal’da açılış heyecanı

Anasayfa» Haberler» Emekçi Bakkal’da açılış heyecanı
Oluşturulma Tarihi: 11.10.2021
Görüntülenme Sayısı: 614

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, çalışmaları yerinde inceledi

Emekçi Bakkal'da açılış heyecanı

Döşemealtı Belediyesi, kadınların istihdama katılması ve üretime yönelmesi, ürünlerinin pazarlanması için kentteki Kadın Kooperatiflerini Termessos Döşemealtı Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında topladı.

Kooperatif bünyesinde ürünlerin pazarlanması amacıyla oluşturulan 130 metre karelik Emekçi Bakkal”da açılış için gün sayıyor. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Emekçi Bakkal” da ki hazırlıkları yerinde inceledi.

“KADINLAR ÜRETECEK BİZ SATACAĞIZ”

Döşemealtı Belediyesi kadınların istihdama katılması ve üretime yönelmesi, ürünlerin pazarlanması için çalışma başlattı. Altyapı çalışmalarını kısa sürede tamamlayan Döşemealtı Belediyesi, çoğu kapanmaya yüz tutmuş kadın kooperatiflerini Termessos Döşemealtı Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında topladı. “Kadınlar üretecek, biz satacağız” prensibiyle hareket eden Döşemealtı Belediyesi, kadınların ürettiği ürünlerin pazarlanması amacıyla Bahçeyaka Mahallesi'nde 130 metrekarelik “Emekçi Bakkal” ı oluşturdu.

KADINLARA TAM DESTEK

Emekçi Bakkal, ülke genelinde faaliyet gösteren 50'ye yakın kadın kooperatifinden ürün almaya başladı. Açılış için gün sayan Emekçi Bakkal'ı ziyaret eden Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Emekçi Bakkal” da ki hazırlıkları ve ürünleri yerinde incelerken, çalışanlarla sohbet etti. Başkan Genç, “Emekçi Bakkal” ın ardından gıda mühendislerinin denetim ve gözetiminde üretim yapan kadınları ziyaret edip, kolaylıklar diledi. Üreten kadınları her platformda desteklediklerini kaydeden Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, tüm imkânlarıyla bu projenin arkasında yer alacaklarını söyledi.