Er meydanlarında Döşemealtı rüzgarı

Anasayfa»Haberler» Er meydanlarında Döşemealtı rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: 8.8.2017

Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü pehlivanları, katıldıkları organizasyonlarda aldıkları kemer ve madalyalarla isimlerini güreş tarihine yazdırıyor. Tüm boylarda mücadele eden sporcular taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanırken, kürsülerden hiç inmeyerek ilçenin adını gittikleri her yerde zirveye taşıyor.

Madalya avcıları

Sporun her branşına büyük önem veren Döşemealtı Belediyesi, Başkan Turgay Genç yönetiminde altın dönemini yaşıyor. Önceki hafta 4 günde katıldığı 3 organizasyondan da altın kemerle dönen başpehlivan Orhan Okulu, bu hafta da takım arkadaşlarıyla başarıdan başarıya koştu.

3 Ağustos'ta yapılan Samsun Ladik Belediyesi Yağlı Pehlivan güreşlerinde tüm rakiplerini geride bırakan Orhan Okulu altın kemeri kazandı. 5 Ağustos'ta Balıkesir Gönen Sebepli Hüseyin Pehlivan Yağlı Pehlivan güreşlerinde ise kürsüyü Döşemealtı Belediyesi başpehlivanları doldurdu. Birinciliği İsmail Koç alırken üçüncülüğü Ali Altun ve Orhan Okulu elde etti.

İki farklı şehirde kürsüye çıktılar

Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreş takımı, 6 Ağustos tarihinde de iki farklı şehirde Döşemealtı Belediyesi adına güreşti. Konyaaltı Belediyesi Feslikan Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşlerine katılan Orhan Okulu, çeyrek finalde Ali Gürbüz'ü yarı finalde ise İsmail Balaban'ı yenerek finale yükseldi. Okulu burada ikinci olurken aynı saatlerde Döşemealtı Belediyesi Başpehlivanı İsmail Koç, Zonguldak Kozlu'da ikinciliği elde etti.

Güçlü alt yapı

Kulübün alt boylarda güreşen sporcuları da hafta sonu ilçeye madalyalarla döndü. Mustafa Kara yönetiminde Isparta Belediyesi İhtisas Kulübü Araştırma ve Geliştirme Derneği Yağlı Pehlivan güreşlerine katılan kulüp, minik-2 boyda Mustafa Naz ile birincilik, Ahmet Laçin ile üçüncülük, teşvik-1 boyda Ali Güleç birincilik, tozkoparan-1 boyda Musa Can Güleç üçüncülük, ayak boyda Adem Ayseli birincilik madalyasını kazandı. Pazar günü yapılan Konyaaltı Belediyesi Feslikan Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde ise minik-2 boyda Hüseyin Coşkun birincilik, İsmet Can Kızıltaş ikincilik, Mustafa Naz üçüncülük, teşvik-1 boyda Ali Güleç birincilik, tozkoparan boyda Murtaza Kalkan üçüncülük, ayak boyda Adem Ayseli birincilik elde etti. Döşemealtılı güreşçiler böylelikle, 2 günde 6 birincilik, 4 üçüncülük, 1 ikincilik toplam 11 madalya kazandılar.