Erasmus projesiyle Döşemealtı’na geldiler

Anasayfa» Haberler» Erasmus projesiyle Döşemealtı’na geldiler
Oluşturulma Tarihi: 25.10.2017
Görüntülenme Sayısı: 1669

Yeniköy Ortaokulu'nun Erasmus+ projesi kapsamında Döşemealtı'na gelen Estonya, Slovenya, Bulgaristan ve Portekizli eğitimciler Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'i ziyaret etti.

Yeniköy Ortaokulu'nun “Mind on Hands STEM Goes On” adlı Erasmus+ projesi kapsamında 23-27 Ekim 2017 tarihleri arasında “STEM Öğretmen Eğitimi” programına katılmak için Döşemealtı'na gelen 15 idareci ve öğretmen Belediye Başkanı Turgay Genç'i ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Projenin temel amacının, öğrenciler için fen ve matematik eğitimini daha anlamlı ve anlaşılır hale getirmek, öğrencilerin karşılıklı olarak kültürel farklılıklara ve inançlara saygı duymalarını sağlamak olduğunu söyleyen Proje Koordinatörü Hilmi Doğan; STEM kısaltmasının “Science, Technology, Engineering, Mathematic” baş harflerinden oluştuğunu, ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde başladığını ve Türkçe'ye FeTeMM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) olarak uyarlanan bir eğitim yaklaşımı olduğunu söyledi.

Eğitim öğretim anlamında şanslı bir bölgede bulunduklarını belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “İlçemiz Anadolu Liseleri, Sosyal Bilimler Lisesi, kolej ve özel üniversite ile adeta bir eğitim vadisi olma yolunda. Antalya'nın hızlı gelişen en büyük merkez ilçesi konumundayız. Eğitim tesisi bakımından en bol ve en başarılı ilçeyiz. Bu da bizim hızla gelişmemizi ve gelecek neslin çok daha bilinçli ve eğitimli olmasına imkan tanıyor. Sizlere de bu projeyi hayata geçirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Genç, misafir eğitimcilere Atatürk maskı hediye etti.