Genç pehlivanlar Kırkpınar’a hazırlanıyor

Anasayfa»Haberler» Genç pehlivanlar Kırkpınar’a hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: 20.6.2017

Ata sporu güreşi sevdirmek ve gelecek nesillerde yeni başpehlivanlar çıkarmak için alt yapıya büyük önem veren Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, alt boylarda 26 güreşçi ile Kırkpınar'a hazırlanıyor.

Haftanın 7 günü idman

Bu yıl katıldıkları 7 ayrı güreş organizasyonunda tam 31 madalya alarak tarih yazan Döşemealtılı güreşçiler, Temmuz ayında yapılacak 656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne haftanın 7 günü yaptıkları antrenmanlarla hazırlanıyor. Minik, teşvik, tozkoparan, deste ve küçük orta boylarında mücadele eden Döşemealtı Belediyesi'nin genç pehlivanları rakiplerine meydan okuyor. Bu yıl Döşemealtı Belediyesi güreşlerinde 7, Kumluca'da 4, Demre'de 4, Denizli Kale'de 4, Muratpaşa Belediyesi güreşlerinde 4 ve son olarak Manisa Yunus Emre güreşlerinde 4 olmak üzere tam 31 madalya kazanan alt boylardaki güreşçiler Kırkpınar güreşlerin de de katıldıkları her kategoriden madalya alarak dönmeyi hedefliyor.

“Geleceğin başpehlivanlarını yetiştiriyoruz”

Antrenör Mustafa Kara, “3 gün yağlı antrenman, 1 gün minder, diğer 3 gün de kondisyon ve kros ağırlıklı çalışma yapıyoruz. Orhan Okulu, İsmail Koç, Ali Altun, Serkan Serttürk gibi başpehlivanların Döşemealtı Belediyesi güreş takımında olması ilçede yaşayan gençleri heyecanlandırdı. Takıma girebilmek için gençler bizlere başvuruyor. Kurduğumuz takımda geleceğin başpehlivanları yetişecek. Şu ana kadar aldıkları başarılar bunun göstergesi” diye konuştu.