Genç Vekil adaylığına yoğun ilgi

Anasayfa»Haberler» Genç Vekil adaylığına yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: 1.2.2017

Döşemealtı'nda yaşayan 14-25 yaş arası gençlerden oluşan Döşemealtı Gençlik Meclisi'nde (DÖGEM) ikinci dönem kayıtları devam ediyor.

Gençlerin yerel yönetimlerde söz sahibi olması; sosyal, kültürel ve sportif alanlarda kendilerini geliştirmeleri amacıyla kurulan DÖGEM'de yeni dönem kayıtları 3 Şubat'ta sona erecek. Döşemealtı Belediyesi bünyesinde yer alan DÖGEM Proje Koordinatörlüğü'ne gelerek başvuru yapan gençlere önceki dönem Genç Vekilleri de yardımcı oluyor ve yaşadıkları deneyimleri paylaşıyor.

Mülakat yapılacak

Ön kayıtların ardından bağımsız bir kurul tarafından mülakatlarla belirlenecek 50 genç vekil, 1 yıl boyunca Döşemealtı'nın Genç Vekili olarak görev yapacak. Genç Vekiller daha sonra kendi genel kurullarını yapıp yönetimlerini belirleyecek ve çalışmalarına başlayacak. Döşemealtı Belediyesi Meclis Salonu'nda her ay toplanacak Genç Vekillerin aldığı kararlar, Döşemealtı Belediyesi Meclisi'ne tavsiye niteliği taşıyacak.

Döşemealtı'nın Genç Vekilleri, DÖGEM bünyesinde Avrupa Birliği Projelerine katılma fırsatı bulurken aynı zamanda DÖGEM Akademi bünyesinde ücretsiz sosyal, kişisel, mesleki eğitimlere de katılabilecek.

DÖGEM vekillerinin alacağı eğitimler

DÖGEM üyelerine, temel vatandaşlık hakları, liderlik, etkili iletişim, beden dili, etkili sunum, yerel yönetimler, Avrupa Birliği proje döngüsü yönetimi, kalkınma ajansları proje döngüsü, küresel ısınma ve ekoloji, girişimcilik ve KOSGEB projeleri, yabancı dil, stresle mücadele, boş zaman yönetimi ve dinlenme eğitim seminerleri verilecek.