Genç vekiller Çanakkale’de

Anasayfa»Haberler» Genç vekiller Çanakkale’de
Oluşturulma Tarihi: 11.9.2017

Döşemealtı Belediyesi'nin gençlik projesi DÖGEM'in Genç vekilleri Çanakkale Şehitlerine Saygı ve Kültür gezisi düzenledi.

Çanakkale'de yerel yönetimleri ziyaret ederek Döşemealtı'nı ve DÖGEM'i tanıtan genç vekiller daha sonra yüzyılın en kanlı kara ve deniz savaşlarının yaşandığı tarihi Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Şehitlikleri ziyaret etti. 40 genç vekile Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar ile DÖGEM Proje Koordinatörü Murat Dinç eşlik etti.

İlk durak Bursa Ulu Cami

3 günlük gezi kapsamında genç vekiller ilk olarak Bursa'da tarihi Ulu Cami'yi ziyaret etti. Ekip dana sonra Türkiye'nin en büyük beldesi olan Kepez Belediyesi'ne geçti. Döşemealtılı genç vekiller, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Mutan konuklarına ilçesini tanıtarak yaptıkları projeleri anlattı. Genç vekiller de Döşemealtı ve DÖGEM hakkında bilgi verdikleri Mutan'a Belediye Başkanı Turgay Genç'in gönderdiği plaketi takdim etti.

Başkan Yardımcısı karşıladı

Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin Çanakkale'değki ikinci durağı ise Çanakkale Belediyesi oldu. Genç vekiller meclis salonunda kendilerini ağırlayan Başkan Yardımcısı Ali Sürücü'ye Döşemealtı'nı tanıtarak gezileri hakkında bilgiler verdi. Çanakkale'nin kültürel ve tarihi yapısını gençlere anlatan Başkan Yardımcısı Sürücü, vekillere çeşitli hediyeler verdi. DÖGEM üyeleri Başkan Genç'in plaketini Sürücü'ye verdi.

57'nci Alay Şehitliği'nde dua

Yerel yönetim ziyaretlerinin ardından tarihin en kanlı savaşlarının yaşandığı ve kahramanlık destanlarının yazıldığı Gelibolu Yarımadası'na giden Döşemealtılı gençler, Çanakkale Şehitlerine Saygı ve Kültür Gezisi'ne başladı. DÖGEM üyeleri, 57'nci Alay Şehitliği'nde saygı duruşunda bulundu ve istiklal marşını okudu. Atalarının kanlarıyla kazanılan topraklarda yapılan siperleri gezip Çanakkale Şehitlik abidesinin önünde hatıra fotoğrafı çektiren DÖGEM genç vekilleri, kendileri için hazırlanan Çanakkale destanını anlatan tiyatro gösterisini izledi.