Genç vekiller göreve başladı

Anasayfa» Haberler» Genç vekiller göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: 7.03.2017
Görüntülenme Sayısı: 1519

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç tarafından hayata geçirilen Döşemealtı Gençlik Meclisi'nde (DÖGEM) ikinci dönem başladı. Düzenlenen törenle ilk dönem genç vekillere eğitim katılım sertifikaları ile çeşitli ödüller verilirken, yeni seçilen vekiller mazbata ve rozetlerini aldı.

Döşemealtı Belediyesi'nin gençlik projeleri arasında yer alan ve ilçe genelinde gençlerin yerel yönetimlerde söz sahibi olması ve kent yönetimine katılmaları amacıyla geçen yıl kurulan DÖGEM'de ikinci dönem vekiller göreve başladı.

2. dönemde ilk meclis

Yüzde 50 cinsiyet kotası ve engellilere öncelik tanınan projede, 50 genç vekil 1 yıl süreyle DÖGEM üyeliği yapacak. İkinci dönemin açılışı, Döşemealtı Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in yanı sıra, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, CHP İlçe Başkanı Zekeriya Altun, parti yöneticileri ve aileler katıldı.

İlk vekillere ödül

İlk dönem görev yapan genç vekiller de meclis salonundaydı. Törende ilk olarak, geçen dönem genç vekillerine eğitim katılım sertifikaları verildi. 12 ay boyunca eğitimlerde gösterdikleri performansa göre puan verilen genç vekiller arasında ilk 5'e giren gençlere laptop, bisiklet ve dil kursundan oluşan çeşitli hediyeler verildi.

Türkiye'ye örnek oldu

Başkan Turgay Genç, DÖGEM projesinin kısa sürede Türkiye genelinde örnek olarak gösterildiğini söyledi. Projenin daha ilk yılında Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği tarafından ödüle layık görüldüğünü kaydeden Başkan Genç, “DÖGEM, eğitim, sosyal, kültür, sanat ve sportif faaliyetleriyle ilk yılında fark yarattı. İlk dönem genç vekillerimiz başarılı çalışmalara imza attı. Türkiye'nin birçok noktasında yerel yöneticiler projeyi kendi bölgelerinde de uygulamak istediklerini belirtiyorlar. İkinci dönemin Döşemealtı'na ve genç vekillere hayırlı olmasını, başarılı bir yıl geçirmelerini dilerim” dedi.

Yemin ettiler
Ardından Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin ikinici dönem vekilleri yemin ederek göreve başladı. Başkan Genç ve diğer protokol üyeleri, yeni seçilen 50 genç vekile mazbata ve rozetlerini takdim etti. İlk meclis toplantısı düzenlenen kokteylle sona erdi.