Genç vekiller önce TBMM sonra Anıtkabir’de

Anasayfa»Haberler» Genç vekiller önce TBMM sonra Anıtkabir’de
Oluşturulma Tarihi: 31.7.2017

Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin (DÖGEM) 2 günlük Ankara gezisinin son gününde ilk durak Türkiye Büyük Meclisi oldu. Meclis Genel Kurul Salonu'nu gezen genç vekiller, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan bölümleri gördü.

Döşemealtı Belediyesi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) mevzuatına uygun olarak kurulan ve Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği'nden (SODEM) ‘2016 Katılım ve Yönetişim' ödülünü alan Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin (DÖGEM) 2. dönem üyeleri, 2 günlük Ankara gezisini tamamladı. Son günün ilk durağı yine TBMM oldu. Meclis Genel Kurul Salonu'nu gezen genç vekiller, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan bölümleri gezdi.

Akaydın'dan “siyasete katılın” çağrısı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile sohbet etme fırsatı bulan genç vekiller, İnce'yle hatıra fotoğrafı çektirdi. DÖGEM üyeleri, ardından CHP Antalya milletvekili Mustafa Akaydın ile bir araya geldi. Meclis Grup Toplantı Salonu'nda genç vekilleri ağırlayan Akaydın, şu sözlerle seslendi: “Lütfen siyasete katılın. Demokrasiyi yeniden tesis etmek ve yaşatabilmek siyasetle oluyor. Onun için siyasete biraz kafa yorun. Siyasetle ilgilenin. Ve siyaseti dürüst yapın.”

Türkiye Ulusal Ajansını ziyaret ettiler

Meclis gezisini tamamlayan genç vekiller, Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nı (Türkiye Ulusal Ajansı) ziyaret etti. Ajans uzmanı Nejla Vatansever, genç vekillere sunum yaptı. Vatansever, ajans ve AB projeleri konusunda genç vekilleri aydınlattı. Genç vekiller daha sonra Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu'nun plaketini Vatansever'e takdim etti.

Çankaya Belediyesi'ni gezdiler

Genç vekiller daha sonra Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'i makamında ziyaret etti. DÖGEM Koordinatörü Murat Dinç, Başkan Taşdelen'e Döşemealtı Gençlik Meclisi hakkında bilgiler verdi. Başkan Turgay Genç'i tebrik eden Taşdelen, “Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği sizler kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz, geleceğe ne kadar hazırlarsanız Cumhuriyet de güzel bir geleceğe kavuşur. Bu anlamda DÖGEM, demokrasi, özgürlüğü birlikte yaşama kültürünü geliştiren güzel bir proje” diye konuştu.

Genç vekiller Anıtkabir'de

Döşemealtı'nın genç vekilleri daha sonra Antıkabir'i ziyaret ederek Atatürk Mozolesine çiçek bırakıp saygı duruşunda bulundular. Antıkabir'deki müzeyi de gezen genç vekiller programın devamında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'ne geçtiler. Burada gençleri Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ile Genel Başkan Yardımcısı İlhan kat karşıladı.