Genç vekiller Termessos’da

Anasayfa»Haberler» Genç vekiller Termessos’da
Oluşturulma Tarihi: 15.6.2017

Döşemealtı Belediyesi tarafından TBMM ruhuna uygun olarak 14-25 yaş arası gençler arasından kurulan Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin (DÖGEM) genç vekilleri, tarihi ve kültürel varlıklarını yerinde incelemek amacıyla Termessos Antik Kenti'ni gezdiler.

25 genç vekil, kültür ve tarih gezilerinin ilk durağında Döşemealtı sınırlarında bulunan Termessos ören yerini gezerek incelemelerde bulundu. Termessos tarihi hakkında yetkililerden bilgi alan genç vekiller, antik şehrin bölge ve ülke turizmi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu öğrendiler.

Yurt içi ve yurt dışında katıldıkları etkinliklerde Döşemealtı'nı daha iyi tanıtılabilmek için yaşadıkları bölgenin tarihi, doğal ve kültürel değerlerini iyi bilmeleri gerektiğini vurgulayan genç vekiller, “Yaşadığımız bölgenin ne denli önemli bir yer olduğunu daha iyi anladık. İlçemize ve tarihine olan merakımız arttı. Bundan sonra da yine başta kendi ilçemiz olmak üzere Antalya'da bulunan ören yerlerine gezerek tanıtımını yapacağız” dedi.